Головна

Авторизація



Хіба це 100% кава в чашці? Новий стандарт ISO допомагає гарантувати, що Ви отримуєте те, за що платите PDF Друк e-mail

iso115Коли Ви готуєте собі чашку розчинної кави, на етикетці якої вказано: "100% чиста розчинна кава", Ви не очікували знайти всередині що-небудь інше. Розчинна кава складає значну частину у міжнародній торгівлі і є предметом національних та міжнародних правил. Але як можна уникнути контрафактної продукції та заяв, що вводять в оману?

Новий стандарт ISO 24114:2011 «Розчинна кава. Критерії достовірності» встановлює специфікації для посвідчення чистоти та якості розчинної кави, надаючи інструмент для виявлення можливих у нього добавок. Критерії засновані на аналізі більше 1000 зразків розчинної кави та їх оцінювання.

Марино Петракко, голова підкомітету ISO, який розробив стандарт, каже: "Недостовірні етикетки стверджують, що це 100% чиста розчинна кава, але насправді вміст має домішки додані випадково або шахрайським шляхом. Таким чином, споживач уводиться в оману. Все це є результатом недобросовісної конкуренції між виробниками. В інтересах обох сторін, як споживачів, так і виробників кави, стандарт ISO 24114 буде неоціненною допомогою для забезпечення відповідності етикетки вмісту кави".

Стандарт ISO 24114 був розроблений підкомітетом SC 15 «Кава» технічного комітету  ISO/TC 34 «Продукти харчування».

Джерело: http://www.iso.org/

Останнє оновлення на Середа, 02 березня 2016, 14:24
 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua