У Великобританії введено маркування «світлофор» Друк

306_12Сьогодні в багатьох країнах світу серйозно постала проблема ожиріння. Багато відомих американських компаній вирішили маркувати продукти «групи ризику» спеціальним маркуванням з попередженнями щодо вміст у них жирів, цукру та інших речовин, що викликають ожиріння. Але, на жаль, споживачі не розуміють рекомендацій виробників, і таким чином маркування продуктів харчування не приносило очікуваних результатів.

Альтернативну програму запропонували британські виробники. Програма GDA (Guideline daily amount - керівництво щоденного споживання) пропонує триколірне маркування «світлофор»: на ньому буде показано три рівні, позначених зеленим, жовтим та червоним кольорами із зазначенням кількості жирів, солі і цукру, допустимих для кожного з цих рівнів. Маркування буде містити інформацію про щоденний баланс основних груп продуктів, а також кількість калорій в кожному з них.

Цифри і позначення "не шкідливості" такі:

Показники/рівень "не шкідливості" на 100 г 

низький

середній

високий

жири

до 3 г

більше 20 г

більше 20 г

насичені жири

до 1,5 г

більше 5 г

більше 5 г

цукор

до 5 г

більше 15 г

більше 15 г

сіль

до 0,3 г

більше 1,5 г

більше 1,5 г

Сьогодні за рішенням британського уряду, в супермаркетах Великобританії вводиться цей новий спосіб маркування продуктів.

Компанії, які виступають за здорове харчування, привітали рішення уряду: "Ми раді, що уряд, нарешті, погодився запровадити "світлофорну маркування". Тепер не потрібно бути математичним генієм, щоб знати, який більш здоровий продукт потрібно купити".