Запрошуємо на семінар на тему «Вимоги законодавства України щодо організації виробництва харчових продуктів. Права і обов’язки виробників та постачальників харчових продуктів» Друк
Вівторок, 19 лютого 2013, 10:25

34_1326 березня 2013 року ДП «Укрметртестстандарт» проводить семінар на тему «Вимоги законодавства України щодо організації виробництва харчових продуктів. Права і обов’язки виробників та постачальників харчових продуктів».

У ході семінару будуть розглянуті питання:

1. Загальні вимоги до організації виробництва харчових продуктів:

забезпечення виробництва безпечних харчових продуктів;

поставлення харчової продукції на виробництво;

правила розроблення, оформлення та вимоги до нормативної та технологічної документації;

шляхи забезпечення виконання вимог нормативної та технологічної документації щодо виготовлення та реалізації продукції;

організація вхідного контролю сировини та  контролю готової продукції (вимоги до комплектності та оформлення супровідної документації, тощо).

Відповідальність юридичних та посадових осіб за невиконання вимог чинного законодавства у сфері виробництва та обігу харчових продуктів.

2. Останні новини та зміни законодавства щодо діяльності підприємств, які займаються виробництвом та реалізацією харчових продуктів.

3. Законодавство, що регулює питання контролю вмісту ГМО у харчових продуктах. Технічний регламент з екологічного маркування. Основні положення.  Написи: «екологічний», «екологічно безпечний», «екологічно сприятливий», тощо.

4. Документи, що підтверджують відповідність харчових продуктів: декларація про відповідність, сертифікат відповідності та декларація виробника, їх принципова відмінність, необхідність та процедура їх реєстрації.

5. Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).

6. Санітарно-епідеміологічна експертиза харчових продуктів. Умови отримання експертних висновків СЕС. Правила введення в обіг харчових добавок та продуктів спеціального призначення.

7. Практикум з питань застосування Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів:

основні положення технічного регламенту з урахуванням змін внесеними згідно наказу Міністерства економічного розвитку і торгівля України №639 від 28.05.2012;

наочні приклади відхилень від вимог технічного регламенту та шляхи їх вирішення.

Заявки приймаються за адресою: 03680, м. Київ,  вул. Метрологічна, 4, корпус 11, кімн. 2.4, тел./факс 526-52-43 та по e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Заявка

За більш детальною інформацією звертатися за телефонами 526-52-43, 526-48-09,
контактні особи – Бесараб Тетяна Василівна, Мущенко Олексій Олександрович
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Запрошуємо всіх бажаючих прийняти участь у семінарі!