У ЄС буде посилений контроль над системою виробництва та збуту м'яса Друк
Понеділок, 22 квітня 2013, 10:35

98_13У лютому цього року, після того як у ряді європейських країн були виявлені м'ясні вироби з вмістом конини, що продавались як яловичина, було прийнято рішення щодо проведення перевірки м'ясної продукції.

Перевірка показала, що близько 5-ти відсотків дослідженої продукції містить конину. Крім того, в результаті лабораторних досліджень було встановлено, що кожен 200-й зразок містив сліди препарату для коней - фенилбутазона, який небезпечний для людини.

Фальсифіковані м'ясопродукти були знайдені в Британії, Ірландії, Франції, Швейцарії, Швеції та Німеччини. В основному конина була виявлена в продуктах "фаст-фуду" і напівфабрикатах.

Після проведення перевірки Європейська комісія має намір посилити контроль над системою виробництва і збуту м'яса в Європі з метою відновлення довіри європейських споживачів і торгових партнерів.