Оприлюднено проект гігієнічних вимог до харчових продуктів тваринного походження Друк
Середа, 19 липня 2017, 08:07

113_17Запропоновано встановити Спеціальні гігієнічні вимоги при виробництві та обігу харчових продуктів тваринного походження і привести законодавство України у відповідність до законодавства Європейського Союзу у зазначеній сфері.

Проект регламентує вимоги до:

операторів ринку харчових продуктів тваринного походження, відповідальних за бійні;

застосування, форми та способу нанесення ідентифікаційної позначки;

поводження з м'ясом домашніх копитних тварин;

поводження з м'ясом зайцеподібних і птиці;

поводження з м'ясом диких тварин;

рубаного м'яса, м'ясних напівфабрикатах і м'яса механічної обвалки;

живих двостулкових молюсків (вимоги до роздрібної торгівлі);

рибних продуктів;

молочних продуктів;

яєць і яєчних продуктів;

жаб'ячих лапок і равликів;

топлених тваринних жирів тощо.

Норми не будуть застосовуватися до первинного виробництва для приватного домашнього використання або до домашнього приготування і зберігання харчових продуктів або поводження з ними для побутового споживання.

Проект наказу «Про затвердження Спеціальних гігієнічних вимог при виробництві та обігу харчових продуктів тваринного походження» >>>