Міжнародна стандартизація: Новий стандарт ISO на визначення вмісту хлоридів у молочних продуктах |
Понеділок, 24 вересня 2018, 13:04 |
Призначені для вразливої групи населення молочні суміші жорстко регулюються законом. Виробники повинні показати, що продукт безпечний для споживання, і що його маркування щодо вмісту і харчової цінності продукту не вводить в оману. Міжнародна організація з стандартизації (ISO) веде розробку ряду стандартів для перевірки інгредієнтів, що входять до складу молочних сумішей. Серія стандартів, що описують методи аналізу молочних сумішей з метою подальшого підтвердження їх відповідності стандартам Кодексу Аліментаріус, розробляється спільно з іншими міжнародними галузевими організаціями. До складу експертів, що беруть участь в розробці стандартів, входять галузеві організації, регулюючі органи, комерційні лабораторії і наукові співтовариства, що забезпечують появу гармонізованих стандартів, які можуть використовуватися для дотримання правил маркування в усьому світі. Нещодавно ISO спільно з Міжнародною федерацією виробників молока (IDF) та Асоціацією аналітичних спільнот (AOAC INTERNATIONAL) видала новий міжнародний стандарт ISO 21422:2018 (IDF 242:2018) «Молоко, молочні продукти, дитячі суміші та харчові добавки для дорослих. Визначення вмісту хлоридів. Метод потенціометричного титрування». Стандарт встановлює методи для визначення вмісту хлоридів в дитячих сумішах, молоці і молочних продуктах. Зараз розробляються ще два стандарта в цій сфері, це:
|