Розроблено нове міжнародне керівництво з підвищення соціальної відповідальності у глобальному виробничому ланцюжку Друк
Середа, 26 лютого 2020, 09:51

j007Соціальна відповідальність не тільки корисна для бізнесу, вона також стосується кожного співробітника. Нещодавно було опубліковано нове міжнародне керівництво для агропродовольчого сектору.

Стандарт ISO 26000 - це міжнародний довідковий документ з соціальної відповідальності, який містить рекомендації щодо передових практик, що допомагає організаціям працювати етично і прозоро і безпосередньо сприяє сталому розвитку. Нова технічна специфікація для агропродовольчої промисловості пропонує галузеві рекомендації щодо впровадження соціальної відповідальності, і зокрема, стандарта ISO 26000.

Стадарт ISO/TS 26030 «Соціальна відповідальність і сталий розвиток. Керівництво по використанню стандарту ISO 26000:2010 у харчовому ланцюжку», містить рекомендації про те, як організація може сприяти сталому розвитку в ланцюгу виробництва продуктів харчування, враховуючи місцеві закони, правила і очікування зацікавлених сторін. Документ допоможе таким організаціям, як продовольчі компанії, фермерські господарства, кооперативи, переробники і роздрібні торговці, незалежно від їх розміру та місцезнаходження, розробити перелік видів діяльності, який дозволить нести більшу соціальну відповідальність.