Мінекономіки затвердило Настанови для виробників морозива Друк
Четвер, 25 березня 2021, 15:36

Мінекономіки затвердило Настанови для операторів ринку харчових продуктів, в управлінні яких перебувають потужності з виробництва та обігу морозива. Відповідний Наказ № 546 було затверджено 16 березня 2021 року. Документ розроблено у співпраці з Асоціацією українських виробників “Морозиво і заморожені продукти”. 

Настанови покликані роз’яснити виробникам морозива як виконувати вимоги законодавства України з безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та надають покрокові інструкції з конкретними прикладами та зразками документів які стосуються вимог до: планування, стану приміщень і комунікацій на потужностях; безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки харчових продуктів; предметів і матеріалів, що контактують з харчовими продуктами; чистоти поверхонь; здоров’я та гігієни персоналу; захисту харчових продуктів від забруднення; поводження з харчовими відходами; зберігання та транспортування харчових продуктів; контролю за технологічними процесами; маркування харчових продуктів тощо.