Держспоживстандарт України має намір стимулювати розвиток та поширення добровільної сертифікації продукції Друк

n44Держспоживстандарт України має намір стимулювати розвиток та поширення добровільної сертифікації продукції. Про це заявив Голова Держспоживстандарту України Олег Поволоцький під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України 03 серпня 2010 року.

Добровільна сертифікація, як дуже важлива складова бізнесу, передбачає можливість виробника довести споживачу, що його продукція відповідає задекларованим вимогам. Ми мусимо виховати у підприємців повагу до споживача. Й елементом такої поваги має стати добровільна сертифікація”, – переконаний Олег Поволоцький.

Він наголосив, що мета сертифікації – захист споживачів від неякісного товару та недобросовісного надання послуг.

Наприклад, якщо в перукарні працюють не професіонали, а стажери чи учні, вона сертифікату не отримає. Зрозуміло, особливу увагу фахівці з сертифікації приділяють продуктам харчування: вони проходять справжні випробування на шляху до полиць магазинів”, – сказав Голова Держспоживстандарту.

Також Голова Держспоживстандарту висловився за необхідність розширення співпраці влади та бізнесу, стимулювання розвитку бізнес-співтовариств, зацікавлених у системах добровільної сертифікації. За словами Олега Повололоцького, одним з таких стимулів має стати проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу „Євро-2012”.