Набув чинності Технічний регламент щодо правил маркування харчових продуктів Друк

n10725.02.2011 р. набув чинності Наказ Держспоживстандарту України від 28.10.10 р. № 487 Про затвердження Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів.

("Офіційний вісник України" від 25.02.11 р. № 12).

Технічний регламент щодо правил маркування харчових продуктів затверджено на виконання чинних законодавчих актів України, в тому числі законів "Про безпечність та якість харчових продуктів", "Про захист прав споживачів", "Про дитяче харчування".

Вимоги технічного регламенту поширюються на маркування (етикетування) фасованих продуктів харчування, які реалізуються кінцевому споживачу через оптову або роздрібну торговельну мережу, а також закладам ресторанного господарства.

 

Відзначено, що для окремих видів розфасованих харчових продуктів законодавчими актами можуть встановлюватися деталі їх маркування, крім передбачених цим Технічним регламентом (зокрема, маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів). Використання інформації, що вводить в оману споживача, заборонено.

Маркування харчових продуктів повинно містити, зокрема, таку обов'язкову інформацію:

  • Назва харчового продукту;
  • Склад харчового продукту з позначенням кількості інгредієнтів (складових);
  • Кількість харчового продукту в установлених одиницях виміру;
  • Характеристики зберігання продукту;
  • Умови зберігання та інше.