Новий стандарт ISO робить процес опромінення харчових продуктів безпечним |
![]() |
![]() |
![]() |
Стандарт ISO 14470:2011 «Опромінення харчових продуктів. Вимоги до розробки, валідації та поточного контролю процесу опромінення з використанням іонізуючого випромінювання для обробки харчових продуктів» не тільки встановлює вимоги, але і дає рекомендації щодо їхнього виконання. Опромінення харчових продуктів - це процес, під час якого харчові продукти піддаються впливу іонізуючого випромінювання з метою підвищення їхньої безпеки і якості. Він може застосовуватися тільки до тих харчових продуктів, які були виготовлені відповідно до принципів належної виробничої практики (GMP). Опромінення харчових продуктів може використовуватися для різних цілей, у тому числі для контролю над патогенними мікроорганізмами і паразитами, скорочення кількості мікроорганізмів псування, придушення проростання цибулин, бульб та коренеплодів, продовження терміну зберігання продукту чи фітосанітарного обробки.Основними завданнями, які повинен виконати стандарт ISO 14470:2011 є:
Стандарт ISO 14470:2011 «Опромінення харчових продуктів. Вимоги до розробки, валідації та поточного контролю процесу опромінення з використанням іонізуючого випромінювання для обробки харчових продуктів» розроблений технічним комітетом ISO/ТК 34 «Харчова продукція». Джерело: http://www.iso.org |
Останнє оновлення на Середа, 24 лютого 2016, 16:23 |