Головна

Авторизація



Безпека громадського харчування у фокусі ISO PDF Друк e-mail
Четвер, 28 лютого 2013, 10:09

44_13Новий стандарт, опублікований Міжнародною організацією зі стандартизації (ISO), присвячений питанням безпеки громадського харчування. Стандарт ISO/TS 22002-2:2013 «Програми попередніх умов для безпеки харчових продуктів. Частина 2: Громадське харчування» встановлює вимоги до розробки, впровадження і перегляду програм попередніх умов (PRP) для здійснення контролю безпеки харчових продуктів, що реалізуються на підприємствах громадського харчування.

Вимоги стандарту ISO/TS 22002-2:2013 поширюються на організації, що беруть участь в процесі обробки, підготовки, розподілу, транспортування та вживання в громадських місцях продуктів харчування і приготованої їжі і реалізують у своїй діяльності вимоги програм (PRP) у відповідності зі стандартом ISO 22000:2005 «Системи управління в галузі безпеки продовольства і харчової продукції. Вимоги для будь-яких організацій в ланцюзі постачань».

Стандарт ISO/TS 22002-2:2013 може застосуються організаціями громадського харчування в авіакомпаніях, на залізниці, у школах, лікарнях, готелях, ресторанах, кафе, продуктових магазинах тощо. Стандарт враховує, що користувачі послуг громадського харчування можуть належати до таких  вразливих груп,  як діти, літні або хворі люди.

Стандарт розроблений підкомітетом SC 17 «Системи менеджменту для забезпечення безпеки харчових продуктів» технічного комітету TC 34 «Харчові продукти». Нещодавно підкомітет здійснив перегляд технічної специфікації ISO/CD 22004 «Системи управління безпекою харчових продуктів. Настанова щодо застосування ISO 22000:2005», а в даний час почав вивчення і голосування за проектом стандарту ISO/DTS 22002-4 «Програми попередніх умов для безпеки харчових продуктів. Частина 4: Виробництво упаковки для харчових продуктів».

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua