Майже 500 українських підприємств запровадили системи контролю за якістю та безпечністю продукції |
П'ятниця, 29 березня 2013, 10:35 |
Останнім часом українські споживачі віддають перевагу продуктам харчування вітчизняного виробника. Країни-імпортери також висувають високі вимоги до якості харчової продукції. А тому важливим завданням є контроль за якістю та безпечністю харчової продукції на українських підприємствах. На сьогоднішній день системи контролю за безпечністю та якістю продукції впроваджені на 488 підприємствах, а 98 підприємств розпочали роботи з їх впровадження. Значно зросла кількість підприємств, на яких діє система управління безпечністю харчових продуктів НАССР. Система НАССР всесвітньо визнана як одна з найефективніших. Основні торговельні партнери України, як країни СНД, так і країни Європи, віддають перевагу співпраці з тими підприємствами, на яких впроваджено НАССР. На сьогодні НАССР діє на 169 вітчизняних підприємствах, а на 55 знаходиться у стані розробки. Це підприємства молочної, олійно-жирової, кондитерської та алкогольної промисловості. |