У Росії вік коньяку стандартизовано |
![]() |
![]() |
![]() |
Вівторок, 21 січня 2014, 10:32 |
«Старий» - витриманий не менше 10 років, «Колекційний» - той же «старий», тільки додатково витриманий ще 3 роки без урахування послекупажного відпочинку, «Оброблений» - розливний, який не підлягає реалізації як готовий продукт. У документі прописаний точний хімічний склад «правильного» коньяку, і вперше задокументовано такі показники, як концентрація різних видів ефірів. Крім того, в міцний напій не додаватимуть підсолоджувачі і занадто жорстку воду. Відповідно до стандарту при виробництві коньяку можна використовувати тільки чистий цукор, спеціально пом'якшену воду і коньячний дистилят . Додавання інших інгредієнтів автоматично веде до того, що напій не може називатися коньяком. Стандарт розроблений вченими ВНДІ пивоварної, безалкогольної та виноробної промисловості, які занепокоєні якістю напою, що продається в магазинах. Мета створення документу - убезпечити споживачів від сурогату. |