Головна

Авторизація



У США створена коаліція з безпечної та доступної їжі PDF Друк e-mail
Середа, 05 березня 2014, 11:50

53_2014Американські фермери та представники галузевих і неурядових організацій оголосили про створення коаліції з безпечної доступною їжі (CFSAF). До створеної коаліції приєднався Американський інститут заморожених продуктів харчування (AFFI).

Президент і головний виконавчий директор AFFI Крейг Нааз заявив: "AFFI рада приєднатися до коаліції з безпечної доступної їжі і сподівається на співпрацю з нашими партнерами по коаліції і законодавцями, що підтримують прийняття державних стандартів на продукти з ГМО. Нові стандарти будуть захищати американських споживачів, і забезпечать безпеку харчових інгредієнтів, створених за допомогою засобів сучасної сільськогосподарської біотехнології".

 

Учасники коаліції порушили питання про встановлення стандартів безпеки та маркування для продуктів і напоїв, виготовлених з використанням ГМО. Такі спроби робилися і раніше, але на рівні окремих штатів і завжди безуспішно. Згідно з даними Центру безпеки продуктів харчування, більше 30 штатів зараз розглядають питання прийняття стандартів вимоги до продуктів з ГМО, причому у деяких з них вже розроблені конкретні програми.

На федеральному рівні вже не раз піднімалося питання обов'язкового відповідності продукції з ГМО стандартам якості, проте поки він не знайшов підтримки у основних політичних сил. Тому учасники коаліції планують об'єднати зусилля всіх зацікавлених осіб для вирішення цієї проблеми і закликали Конгрес приступити до негайного пошуку федерального вирішення цього питання.

В даний час до розробки та впровадження національного стандарту безпеки та маркування для продуктів і напоїв, що містять ГМО, залучені Асоціація виробників бакалійних товарів, Національна асоціація виробників кукурудзи, Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua