Головна

Авторизація



Королівський декрет щодо якості хамона прийнятий в Іспанії PDF Друк e-mail
Вівторок, 11 березня 2014, 10:27

58_2014Рада міністрів Іспанії прийняла Королівський декрет про якість м'яса. Документ стосується м'яса взагалі, а зокрема, палети і хамона, встановлює правила контролю наглядових органів над виробниками та продавцями хамона, а також прописує його класифікацію.

Згідно з декретом хамон буде ділитися на три види за своїм змістом:

100 %-ний Іберіко - повністю з м'яса свиней цієї породи, вирощених в Іспанії та два просто «іспанських» - 75 % і 50 %.

Назви:

Pata Negra (Чорне копитце) - застосовується тільки до 100 %-ному виду.

Bellota (Жолудь) - вказує на основний продукт, яким годували тварину.

Cebo de campo - вказує на те, що свиня перед забиванням жила переважно на відкритому повітрі.

Декрет також встановлює правила і стандарти виробництва хамона, у тому числі мінімальний час обробки. Згідно з документом вся інформація про хамоні повинна бути відображена на упаковці. Контролюючі організації стежитимуть за коректністю зазначених даних про склад, сорт і вагу продукту.

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua