Королівський декрет щодо якості хамона прийнятий в Іспанії |
![]() |
![]() |
![]() |
Вівторок, 11 березня 2014, 10:27 |
Згідно з декретом хамон буде ділитися на три види за своїм змістом: 100 %-ний Іберіко - повністю з м'яса свиней цієї породи, вирощених в Іспанії та два просто «іспанських» - 75 % і 50 %. Назви: Pata Negra (Чорне копитце) - застосовується тільки до 100 %-ному виду. Bellota (Жолудь) - вказує на основний продукт, яким годували тварину. Cebo de campo - вказує на те, що свиня перед забиванням жила переважно на відкритому повітрі. Декрет також встановлює правила і стандарти виробництва хамона, у тому числі мінімальний час обробки. Згідно з документом вся інформація про хамоні повинна бути відображена на упаковці. Контролюючі організації стежитимуть за коректністю зазначених даних про склад, сорт і вагу продукту. |