Новий винахід китайських учених допоможе дізнатися чи зіпсована їжа |
![]() |
![]() |
![]() |
П'ятниця, 21 березня 2014, 14:49 |
Маленькі етикетки, розміром з кукурудзяне зерно, розміщуватимуться у вигляді різних колірних кодів на упаковках, пляшках і банках. При цьому червоний або червонувато-оранжевий колір означає свіжий. З часом етикетка буде змінювати свій колір на оранжевий, жовтий, а потім зелений, вказуючи на те, що їжа вже зіпсована. «Розумні мітки» пройшли успішні випробування на упаковках з молоком, які зазнали впливу різних температур і бактерії. Дослідники вважають , що розробка допоможе покупцям краще прогнозувати ступінь свіжості продуктів , які занадто довго або неправильно зберігали на полицях магазинів. |