Головна

Авторизація



Пікнік за стандартом PDF Друк e-mail
Понеділок, 02 червня 2014, 09:19

163_2014Починається літо. Під час цього спекотного сезону людей по всьому світу об'єднує бажання - побути на природі, організувати пікнік на свіжому повітрі. При цьому дуже важливо, що б такий захід був безпечним, а їжа - смачною та якісною. Звичайно, під час пікніка люди найменше замислюються про міжнародні стандарти, але, тим не менше, ці документи мають величезне значення з точки зору забезпечення безпечного відпочинку і максимізації ефективності використовуваного при цьому устаткування і спорядження.

При підготовці до пікніка слід приділити підвищену увагу якості вугілля, на якому будуть готуватися шашлики та інші делікатеси. Вказівки щодо визначення концентрації золи, вологи і летких речовин у вугіллі, виготовленому з дерева, встановлені в стандарті ASTM D1762 - 84 (2013) "Стандартний метод тестування для проведення хімічного аналізу деревного вугілля", розробленому в 2013 році організацією ASTM International, членом Американського національного інституту стандартів (ANSI).

Для тих, хто використовує електричні барбекю, був створений міжнародний стандарт IEC 60335-2-78 Ed.2.1b:2008 "Побутові та аналогічні електричні прилади. Безпека. Частина 2-78: Додаткові вимоги до барбекю, застосовуваним поза приміщеннями". Документ, розроблений фахівцями технічного комітету ТК 61 "Безпека побутових та аналогічних електричних приладів" Міжнародної електротехнічної комісії (IEC) встановлює вимоги безпеки електричних барбекю, призначених для використання на присадибних ділянках.

Не дивлячись на те, що в світі існує тенденція переходу на вегетаріанську їжу, більшість відпочиваючих віддають перевагу традиційним м'ясні шашлики. Стандарт ANSI GELPP 0002-2002 "Практики тваринництва належного рівня з екологічної точки зору: Концентровані операції тваринництва. Виробничі площі" допомагає фермерам вирощувати тварин (корів, курей і свиней), чиє м'ясо згодом потрапляє на вертіла, а також в гамбургери, хот-доги та інші популярні страви, інгредієнти яких готуються на грилі. Цей документ був розроблений фахівцями Національної ради виробників свинини США (NPPC), члена Американського національного інституту стандартів. У стандарті описані методи годівлі тварин на фермах, що дозволяють зменшити негативний вплив тваринницької інфраструктури на довкілля.

Для того щоб приготовані на вогні страви були смачними, додають різні приправи, стандарти на які розробляє підкомітет ПК 7 "Спеції, кулінарні трави і приправи" технічного комітету ТК 34 "Продукти харчування" в складі Міжнародної організації зі стандартизації (ISO).

Це лише деякі приклади того, як стандарти допомагають зробити нашу їжу смачною і якісною, а відпочинок приємним і безпечним.

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua