Головна

Авторизація



Французька кухня отримає знак якості PDF Друк e-mail
Четвер, 31 липня 2014, 11:08

242_2014У Франції всерйоз стурбовані репутацією французької кухні. За даними Union of Hotel Industry Professions, 85% ресторанів у Франції використовують на кухні напівфабрикати, не кажучи про це гостям. А в ході опитування, проведеного в 2013 році Асоціацією ресторанів Synhorcat, з'ясувалося, що 31% французьких закладів не готують страви «з нуля». «Вони купують все, від яловичини по-бургундські (Беф Бургіньон) до яблучного пирога, щоб розігріти це і продати в десять разів вище оптової ціни» - повідомляє The Telegraph

Щоб виправити дану ситуацію в країні видали закон «Fait maison», за яким ресторатори зобов'язані попереджати гостей, що подане їм блюдо приготовлено з використанням напівфабрикатів.

У всіх ресторанних меню поруч з назвою страви з натуральних продуктів стоятиме знак якості: зображення сковороди і даху будинку. Нововведення стало одним із способів заохочення кухарів у всіх закладах країни: тепер кухаря, що створюють складні страви з фермерських і натуральних продуктів будуть помітно відрізнятися від тих, хто розігріває готові суміші з вакуумних упаковок.

Страви, приготовлені з заморожених і охолоджених продуктів, а також інгредієнтів, що потрапили на ресторанну кухню вже порізаними скибочками, подрібненими, солоними, копченими і очищеними, будуть маркуватися як «домашні». До цього списку не входить заморожена картопля-фрі.

Також винятки зроблені для макаронних виробів, хліба, сиру, вина, ковбасних виробів (крім паштету), квашеної капусти, шоколаду і сиропів - їх напівфабрикатами не вважають.

Подібного роду закон вже приймався в 1998 році. Тоді, щоб називати хліб, щоб називатися булочної, повинен бути приготований з власного тесту.

Ресторатори зобов'язані переробити все меню до січня 2015 року.

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua