Французька кухня отримає знак якості |
![]() |
![]() |
![]() |
Четвер, 31 липня 2014, 11:08 |
Щоб виправити дану ситуацію в країні видали закон «Fait maison», за яким ресторатори зобов'язані попереджати гостей, що подане їм блюдо приготовлено з використанням напівфабрикатів. У всіх ресторанних меню поруч з назвою страви з натуральних продуктів стоятиме знак якості: зображення сковороди і даху будинку. Нововведення стало одним із способів заохочення кухарів у всіх закладах країни: тепер кухаря, що створюють складні страви з фермерських і натуральних продуктів будуть помітно відрізнятися від тих, хто розігріває готові суміші з вакуумних упаковок. Страви, приготовлені з заморожених і охолоджених продуктів, а також інгредієнтів, що потрапили на ресторанну кухню вже порізаними скибочками, подрібненими, солоними, копченими і очищеними, будуть маркуватися як «домашні». До цього списку не входить заморожена картопля-фрі. Також винятки зроблені для макаронних виробів, хліба, сиру, вина, ковбасних виробів (крім паштету), квашеної капусти, шоколаду і сиропів - їх напівфабрикатами не вважають. Подібного роду закон вже приймався в 1998 році. Тоді, щоб називати хліб, щоб називатися булочної, повинен бути приготований з власного тесту. Ресторатори зобов'язані переробити все меню до січня 2015 року. |