Головна

Авторизація



Представлені китайські палички, які розкажуть про якість продуктів PDF Друк e-mail
Четвер, 11 вересня 2014, 09:53

291_2014Китайські палички для їжі - це не просто столовий прилад, а й справжня данина традиції культурі Сходу. Історія китайських паличок йде в глибину століть - ось вже більше 4 000 років вони використовуються для їжі. Перші палички вважалися предметом розкоші, тому купити китайські палички могли тільки багаті люди. До 700-800 рокам до нашої ери вони з'являються і у простого народу. В цей час зароджується культура їжі китайськими паличками.

Перші палички виготовлялися з бамбука. Про це повідомили не археологи, а древні письмена - відповідь крився в китайській мові. Справа в тому, що корінь слова в перекладі з китайської означає «бамбук». Пізніше стали виготовляти палички і з інших матеріалів. Багаті люди користувалися паличками з твердих порід дерева або металу. А при імператорському дворі використовувалися срібні і золоті палички. Сьогодні найчастіше застосовуються палички з бамбука, берези, а так же з металів і пластмаси.

Спочатку форма паличок відрізнялася від сучасної. Спочатку бамбукова пластина ділилася на дві частини, але не до кінця. Таким чином, форма паличок за зовнішнім виглядом нагадувала щипці. І лише через деякий час вони набувають звичну для нас форму.

Визначення якості продуктів харчування - ось нова функція китайських паличок!

В ході щорічної технологічної конференції Baidu відбулася презентація розумних паличок Kuaisou, які здатні контролювати вміст шкідливих речовин у харчових продуктах. Головний виконавчий директор компанії Робін Лі назвав це новим способом відкриття смакових відчуттів.

Палички Kuaisou працюють разом з додатком для смартфона. Наприклад, якщо занурити ці палички в оливкову олію, то вони розкажуть вам про якість продукту, який ви збираєтеся з'їсти. Якщо ваш салат заправили свіжим маслом, то на екрані смартфона з'явиться повідомлення гарного змісту. Якщо ж масло вже використовувалося для смаження, то ви отримаєте погане повідомлення.

За останні роки в Китаї не раз траплялися скандали з приводу незадовільної якості продуктів харчування, починаючи токсичним молоком і закінчуючи світиться в темряві свининою.

Раніше, цього місяця, кухар одного з готелів в місті Ханчжоу був засуджений за підфарбовування їжі. Для поліпшення вигляду блюд він використовував заборонений барвник.

Нові палички можуть не тільки визначати свіжість продуктів харчування, але також вимірювати рівень pH, температуру і підраховувати кількість калорій.

Вартість диво-паличок оголошено не було. За словами Baidu, вони ще не готові до масового виробництва.

В майбутньому Baidu Kuaisou дозволять більше дізнатися про походження масла, води та інших вживаються в їжу продуктів, визначити їх якість і склад.

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua