Вдосконалення системи безпечності харчових продуктів - одна з важливих передумов виходу українського продовольства на європейський ринок |
![]() |
![]() |
![]() |
Вівторок, 30 вересня 2014, 10:34 |
У ході заходу було обговорено ключові питання, вирішення яких є запорукою наближення національної системи контролю за харчовими продуктами до європейської. Зокрема, було домовлено про розроблення Плану дій, який складатиметься з двох частин: інвентаризація діючого законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, що забезпечить виявлення та виправлення невідповідностей і прогалин у чинних нормативно-правових актах, а також розробка підзаконних актів на виконання схваленого рамкового законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. «Наше пріоритетне завдання – гармонізація законодавчої бази України у відповідності з вимогами ЄС. Ми високо цінуємо підтримку міжнародних експертів. З нашої сторони: ми створимо всі умови для ефективної реалізації спільного Плану дій», - сказала заступник Міністра Владислава Рутицька. Враховуючи значний обсяг поставлених завдань та цілей, учасники домовилися про створення експертних груп, які покроково будуть реалізовувати заходи, передбачені зазначеним Планом дій реалізації угоди з ЄС. Прес-служба Міагрополітики України |