Головна

Авторизація



Популярні м'ясні продукти із Швеції можуть поміняти свій колір та склад PDF Друк e-mail
Середа, 01 жовтня 2014, 09:40

307_2014Представники шведської м'ясної промисловості стурбовані новими правилами з безпеки харчових продуктів ЄС, які можуть перетворити Шведську різдвяну шинку в непривабливий сірий шматок і позбавити соковитості популярну свинину "flintasteak".

В даний час шведські виробники привиготовленні популярних м'ясних продуктів використовують спеціальний сольовий розчин, а також різні харчові добавки, такі як нітрати і нітрити, які посилюють колір і смак цих м'ясних виробів. Питання про безпеку цих інгридієнтів досі залишається відкритим, але найближчим часом буде прийнято остаточне рішення щодо правомірності використання харчових добавок у м'ясній промисловості країн Єврозони.

Шведське Національне харчове агентство (Livsmedelsverket) оскаржує претензії м'ясопереробників, заявляючи, що не бачить в цьому жодної проблеми, оскільки заборонені харчові добавки, що використовуються при виробництві цих продуктів, можна буде замінити дозволеними аналогами, більш безпечними для споживача.

Але представники м'ясопереробної промисловості побоюються, що якщо не вдасться підібрати необхідних аналогів, зміниться як колір, так і текстура цих популярних в Швеції продуктів.

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua