Головна

Авторизація



На транспорт для перевезення продуктів необхідно отримати санітарний паспорт PDF Друк e-mail
П'ятниця, 03 жовтня 2014, 10:32

311_2014У листі від 22 серпня 2014 № 04.03-11-7459/14 Держсанепідемслужба роз'яснила, що транспорт, що перевозить харчові продукти, повинен мати санітарний паспорт автомобіля та спеціальне маркування, а експедитор - санітарну книжку з результатами медогляду.

Згідно Закону «Про безпеку і якість харчових продуктів», до повноважень Госсанепідемслужби відноситься інспектування транспортних засобів і перевірка дотримання гігієнічних вимог, встановлених термінів проходження медогляду персоналом, побічно або безпосередньо контактують з харчовими продуктами. У разі порушення цих вимог і термінів Служба видає припис про відсторонення від роботи до усунення порушень.

Передбачено, що оператори потужностей, які здійснюють діяльність з виробництва або обігу харчових продуктів, підконтрольних санітарній службі, повинні отримати експлуатаційний дозвіл відповідного головного державного санітарного лікаря. Слід зазначити, що обіг продуктів включає в себе переміщення (транспортування) або зберігання та будь-які дії, пов'язані з переходом права власності чи володіння, включаючи продаж, обмін або дарування. Таким чином, на транспортні засоби оператор потужності повинен отримати експлуатаційний дозвіл.

Також Служба встановлює санітарні вимоги для потужностей з виробництва та обігу харчових продуктів, харчових добавок, ароматизаторів, дієтичних добавок, допоміжних засобів та матеріалів для виробництва та обігу, допоміжних матеріалів для переробки.

Санітарним законодавством і Правилами перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні передбачено, що рухомий склад, що перевозить харчові продукти, повинен мати санітарний паспорт автомобіля та спеціальне маркування («хліб», «молоко», «риба» і т.д.). А водій (експедитор), зайнятий перевезенням харчових продуктів, повинен мати санітарну

За матеріалами http://jurliga.ligazakon.ua/

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua