Європейські експерти визнали якість української молочної продукції |
![]() |
![]() |
![]() |
Понеділок, 13 жовтня 2014, 08:33 |
Представників комісії ЄС цікавив весь ланцюг виробництва молочної продукції, від ферми до столу. Тому в основному перевірялися молочно-товарні ферми, які є безпосередніми виробниками сировини. Проінспектовано 5 підприємств, які мають десятки молочно-товарних ферм. За оцінками експертів якість українського молока дозволяє експортувати його в 60 країн світу. Для підвищення конкурентоспроможності українського молока, а також для просування його на зовнішні ринки понад 170 підприємств впровадили на виробництві системи управління безпекою харчової продукції НАССР. Молоко, яке постачається на зовнішні ринки, перевіряється Держветфітослужбою і санітарними службами країн-імпортерів. Крім того, для підвищення якості молока надається державна підтримка невеликим господарствам, наприклад, шляхом часткового відшкодування витрат на придбання доїльного обладнання. Наступним етапом стане робота над ухваленням остаточного звіту місії і включення України до списку країн, яким дозволено експорт молока і молочних продуктів в ЄС. З метою розширення експорту до європейських країн в Україні поетапно вносили зміни і поправки в законодавство, що дозволило відкрити європейський ринок для виробників риби, м'яса птиці, сухого молока (непридатного до вживання людьми). В майбутньому плануються аналогічні місії з виробництва свинини і яловичини. |