Безпека органічних продуктів - міф? |
![]() |
![]() |
![]() |
Середа, 15 жовтня 2014, 09:11 |
До дослідження вчених підштовхнула наступна інформація від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA): 1. Органічні продукти в 4-8 разів частіше за своїх звичайних аналогів відкликають з продажу з міркувань безпеки, наприклад, у зв'язку з різними бактеріальними зараженнями. 2. Не існує науково обгрунтованих доказів, які б підтверджували, що органічні продукти корисніші, ніж вирощені за звичайною технологією. Якщо згадати, що споживачі набувають органічну їжу саме через її розрекламовану безпеки і при цьому піддаються ризику заразитися смертельно небезпечними бактеріями, наприклад, кишковою паличкою, то проблема дезінформації покупців набуває загрозливого характеру. Ставши на шлях дезінформації і взявши на озброєння концепцію безпеки, індустрія виробництва органічних продуктів застосовує агресивну стратегію витіснення з ринку продукції «звичайного» землеробства. За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), 70% покупців готові повірити в підвищену поживність і безпеку продуктів, якщо на упаковці позначене їх органічне походження. Насправді інформація на упаковці повинна повідомляти, що при вирощуванні і переробці інгредієнтів не застосовувалися синтетичні пестициди і сучасні технології. Федеральний уряд вимагає надавати покупцям достовірну інформацію про товари. Схоже, тільки виробникам органічних продуктів дозволено ігнорувати цю вимогу - при тому, що ці продукти все частіше відкликають з продажу по cоображеніям безпеки. |