Головна

Авторизація



Найнадійніші системи безпеки харчової продукції в Канаді та Ірландії PDF Друк e-mail
Понеділок, 01 грудня 2014, 10:44

398_2014Нещодавно Центром з продовольчих питань Канади та кафедрою продовольчих наук університету Гелфа було проведено дослідженні про стан систем управління безпечністю харчової продукції. Дослідження перевіряло роботу систем в 10 категоріях, включаючи використання пестицидів, відстежуваність продовольства та відгуки продовольчих товарів.

Згідно авторам звіту, всі 17 країн, що брали участь у дослідженні, мають високі стандарти безпеки харчових продуктів.

Але серед них також є й відмінності.

Канада і Ірландія мають самі надійні системи менеджменту безпеки серед 17-ти розвинених країн. Системи США, Франції, Англії та Норвегії також були високо оцінені, але виявилися далеко від стандартів, досягнутих Ірландією і Канадою.

Найцікавішою інформацією у звіті є уточнення, що наявність високих національних стандартів приводить до повної обізнаності споживачів в цьому питанні та урахування їх побажань. Тому ступінь довіри громадськості безпеки харчових продуктів також виявився найвищим у Канаді та Ірландії.

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua