В ЄС набули чинності нові правила етикетування харчових продуктів |
|
|
|
Вівторок, 16 грудня 2014, 12:03 |
Нові правила етикетування, прийняті Європейською комісією ще в 2011 році, днями набули чинності в ЄС.
Вони забезпечать споживачам більш ясну, більш детальну і точну інформацію про взміст харчових продуктів та дадуть їм можливість зробити усвідомлений вибір споживаних ними продуктів.
Серед вимог, що пред'являються до нових етикеток, є такі вимоги, як:
- більш виразна інформація;
- ясніша форма подання алергенів в розфасованих харчових продуктах;
- обов'язкова інформація про походження свіжої свинини, баранини, козячого та пташиного м'яса;
- однакові вимоги до маркування при покупці в Інтернеті на відстані і при покупці з магазину;
- конкретна інформація про рослинний походження рафінованих олій та жирів і т.д.
|