Головна

Авторизація



З 15 лютого 2015 року починає діяти ряд технічних регламентів МС у сфері харчової продукції PDF Друк e-mail
Середа, 11 лютого 2015, 10:38

35_201515 лютого 2015 року завершуються перехідні періоди деяких технічних регламентів Митного союзу (МС) у сфері безпеки харчової продукції. Набувають чинності технічні регламенти «Про безпеку харчової продукції», «Харчова продукція в частині її маркування», «Технічний регламент на сокову продукцію з фруктів і овочів», «ехнічний регламент на олієжирову продукцію», «Про безпечність зерна», «Вимоги безпеки харчових добавок, ароматизаторів та технологічних допоміжних засобів», «Про безпеку окремих видів спеціалізованої харчової продукції, в тому числі дієтичного лікувального і дієтичного профілактичного харчування».

Технічний регламент МС (ЄАЕС) «Про безпеку харчової продукції» (ТР ТС 021/2011), прийнятий Рішенням Комісії МС від 9 грудня 2011р. № 880, поширюється на харчову продукцію та пов'язані з вимогами до процесу виробництва (виготовлення), зберігання, перевезення (транспортування), реалізації та утилізації харчової продукції . ТР ТС 021/2011 не поширюється на харчову продукцію, вироблену громадянами в домашніх умовах, в особистих підсобних господарствах або громадянами, які займаються садівництвом, городництвом, тваринництвом, і процеси виробництва (виготовлення), зберігання, перевезення (транспортування) та утилізації харчової продукції, призначеної тільки для особистого споживання і не призначеної для випуску в обіг, вирощування сільськогосподарських культур і продуктивних тварин у природних умовах. При застосуванні ТР ТС 021/2011 повинні враховуватися вимоги технічних регламентів МС (ЄАЕС), що встановлюють обов'язкові вимоги до окремих видів харчової продукції та пов'язаних з вимогами до них процесам виробництва (виготовлення), зберігання, перевезення (транспортування), реалізації та утилізації, що доповнюють і (або) уточнюючі вимоги ТР ТС 021/2011.

Технічний регламент МС (ЄАЕС) «Харчова продукція в частині її маркування» (ТР ТС 022/2011), прийнятий Рішенням Комісії МС від 9 грудня 2011 р. № 881, поширюється на продукцію, що випускається в обіг в частині її маркування. ТР ТС 022/2011 не поширюється на харчову продукцію, виробництво якої здійснюється організаціями громадського харчування в процесі надання послуг громадського харчування для споживання на місці виробництва, а також на харчову продукцію, виробництво якої здійснюється фізичними особами в особистих підсобних господарствах не для цілей здійснення підприємницької діяльності . При застосуванні ТР ТС 022/2011 повинні враховуватися додаткові вимоги технічних регламентів МС (ЄАЕС) на окремі види харчової продукції в частині її маркування, що не суперечать ТР ТС 022/2011.

Технічний регламент МС (ЄАЕС) «Вимоги безпеки харчових добавок, ароматизаторів та технологічних допоміжних засобів» (ТР ТС 029/2012), прийнятий Рішенням Ради ЄЕК від 20 липня 2012 р. № 58, поширюється на харчові добавки, комплексні харчові добавки, ароматизатори, технологічні допоміжні засоби; харчову продукцію в частині вмісту в ній харчових добавок, біологічно активних речовин з ароматизаторів, залишкових кількостей технологічних допоміжних засобів.

Технічний регламент МС (ЄАЕС) «Технічний регламент на сокову продукцію з фруктів і овочів» (ТР ТС 023/2011), прийнятий Рішенням Комісії МС від 9 грудня 2011 № 882, поширюється на сокову продукцію з фруктів і (або) овочів і пов'язані з вимогами до неї процеси виробництва, зберігання, перевезення та реалізації.

Технічний регламент МС (ЄАЕС) «Технічний регламент на олієжирову продукцію» (ТР ТС 024/2011), прийнятий Рішенням Комісії МС від 9 грудня 2011 р. № 883, поширюється на олієжирову продукцію, що випускається в обіг та пов'язані з вимогами до неї процеси виробництва, зберігання, перевезення, реалізації. ТР ТС 024/2011 не поширюється на олієжирову продукцію, отриману в процесі непромислового виробництва, за винятком олії рослинного походження; нехарчову олієжирову продукцію, за винятком гліцерину натурального сирого і мила господарського.

Технічний регламент МС (ЄАЕС) «Про безпеку зерна» (ТР ТС 015/2011), прийнятий Рішенням Комісії МС від 9 грудня 2011 р. № 874, поширюється на зерно, що використовується для харчових і кормових цілей, процеси його виробництва, зберігання, перевезення, реалізації та утилізації. ТР ТЗ 015/2011 не поширюється на зерно, призначене для насіннєвих цілей, продукти переробки зерна.

Технічний регламент МС (ЄАЕС) «Про безпеку окремих видів спеціалізованої харчової продукції, в тому числі дієтичного лікувального і дієтичного профілактичного харчування» (ТР ТС 027/2011), прийнятий Рішенням Ради ЄЕК від 15 червня 2012 р. № 34, поширюється на окремі види спеціалізованої харчової продукції: для харчування спортсменів, вагітних і годуючих жінок, харчову продукцію дієтичного лікувального і дієтичного профілактичного харчування, у тому числі для дитячого харчування.

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua