В Україні виданий стандарт, що встановлює вимоги до виготовлення печива |
![]() |
![]() |
![]() |
Середа, 15 квітня 2015, 08:13 |
Печіво, відповідно до вимог стандарту, залежно від способу виробництва та рецептури класифікують на: цукрове, затяжне, здобне (пісочно-виїмкове, пісочно-відсадне, виготовлене методом екструзії, збивне, сухарики, листкове, горіхове), вівсяне, спеціального дієтичного призначення. Вівсяне печиво – новий термін, він визначається, як печиво крихкої структури, виготовлене з суміші пшеничного борошна вищого гатунку та вівсяного, в якому вміст вівсяного борошна становить не менше 13% маси. Крім того, стандарт відрізняє печиво глазуроване (частково чи повністю), декороване або оздоблене. Стандарт ДСТУ 3781:2014 визначає характеристики печива за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, а також встановлюєвимоги щодо безпеки та охорони навколишнього середовищаКрім того, у документі подаються правила маркування та пакування продукції, а також методи її контролювання та правила приймання. Стандарт ДСТУ 3781:2014 «Печиво. Загальні технічні умови» розроблений технічним комітетом стандартизації ТК 152 «Продукція кондитерська та харчоконцентратна» спільно з ЗАТ «Укркондитер» та асоціацією «Укркондпром». Документ набуває чинності з 01.07.2015 року. Офіційну копію стандарту ДСТУ 3781:2014 «Печиво. Загальні технічні умови» можна замовити в фонді нормативних документів ДП «Укрметртестстандарт», надіславши замовлення (БЛАНК ЗАВАНТАЖИТИ) на тел./факс: +38 044 423-77-41 або e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду Вартість офіційної копії ДСТУ 3781:2014 - 161, 28 грн. (з ПДВ) |