Головна

Авторизація



Новий український стандарт на цукор визначає правила приймання та методи відбирання проб PDF Друк e-mail
Четвер, 16 квітня 2015, 10:17

116_2015З 1 липня 2015 року в Україні починає діяти оновлений стандарт  ДСТУ 3824-2014 «Цукор. Правила приймання та методи відбирання проб». Стандарт поширюється на білий цукор (кристалічний та пресований, сахарозу для шампанського, цукрову пудру), природний цукор (кристалічний та пресований), желювальний цукор та цукор-сирець тростинний  та встановлює правила його приймання та методи відбирання проб.

Документ визначає прийомку цукру партіями, кожну з яких супроводжують декларацією виробника, форма якої подається у Додатку А до стандарту. Крім того, у документі описуються методи контролю маси нетто цукру, органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних показників, масової частки дріб`язку.

Стандарт ДСТУ 3824-2014 подає перелік засобів вимірювальної техніки, матеріалів та допоміжних пристроїв для відбирання проб. Також в ньому описуються методи

  • відбирання проб цукру з виробництва,
  • відбирання проб цукру, упакованого в мішки,
  • відбирання проб пресованого цукру, упакованого в мішки,
  • відбирання проб кристалічного цукру та цукру-сірцю, упакованого в спеціальні контейнери для сипких продуктів,
  • відбирання проб цукру в пачках (пакетах, пакетиках) упакованого в ящики, групове пакування та тару обладнання.

Стандарт ДСТУ 3824-2014 «Цукор. Правила приймання та методи відбирання проб» розроблений Технічним комітетом стандартизації  ТК 56 «Цукор і крохмалепатокові продукти» спільно з Українським науково-дослідним інститутом цукрової промисловості на заміну ДСТУ 3824-98.

Офіційну копію стандарту ДСТУ 3824-2014 «Цукор. Правила приймання та методи відбирання проб»  можна замовити в фонді нормативних документів ДП «Укрметртестстандарт», надіславши замовлення (БЛАНК ЗАВАНТАЖИТИ) на тел./факс: +38 044 423-77-41  або e-mail:   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua