Головна

Авторизація



В Україні буде систематизовано інформування споживачів щодо харчових продуктів PDF Друк e-mail
П'ятниця, 26 червня 2015, 10:05

189_2015Міністерством охорони здоров'я України розроблено проект Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів".  Метою законопроекту є встановлення вимог до інформації про харчові продукти, видів обов'язкової інформації, її розміщення, обов'язків операторів ринку, а також гармонізація законодавства України з законодавством Європейського Союзу для забезпечення гарантування права споживачів на інформацію. Законопроект регулює відносини між органами виконавчої влади, виробниками, продавцями (постачальниками) та споживачами харчових продуктів і визначає правовий порядок надання споживачам інформації про харчові продукти, призначені для постачання кінцевому споживачу.

Реалізація положень законопроекту дозволить:

  • створити результативний механізм інформування споживачів стосовно харчових продуктів або інгредієнтів, їх складу, поживної цінності, способу споживання тощо;
  • зменшити навантаження на операторів ринку шляхом систематизації положень законодавства щодо вимог до інформації про харчові продукти в одному Законі України, гармонізованому з законодавством Європейського Союзу.

Прийняття законопроекту є частиною процесу адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері безпечності харчових продуктів, що дасть змогу забезпечити високий рівень захисту здоров'я та інтересів споживачів, а також прозорі умови ведення господарської діяльності у сфері виробництва, постачання, обігу та реалізації харчових продуктів.

Проект Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua