Головна

Авторизація



30 червня набули чинності зміни до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства PDF Друк e-mail
Середа, 01 липня 2015, 10:31

194_201530 червня 2015 р. набули чинності зміни, внесені до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства наказом Мінекономрозвитку від 20 травня 2015 р. № 509. Документом встановлюється, що ресторани та інші заклади ресторанного господарства можуть самостійно розробляти фірмові страви та вироби. Технологічна документація на фірмові страви та вироби складається в довільній формі і затверджується керівником підприємства у сфері ресторанного господарства.

Відповідно, втратив чинність Порядок розробки та затвердження технологічної документації на фірмові страви, кулінарні та борошняні кондитерські вироби у закладах ресторанного господарства, затверджений наказом Мінекономіки від 25.09.2000 № 210.

Також встановлено, що технологічна документація на страви та вироби - це документація із зазначенням опису технологічного процесу виробництва продукції, перелік продуктів, продовольчої сировини, речовин і супутніх матеріалів, що застосовуються в процесі приготування, даних про норми їх вмісту в кінцевому харчовому продукті, термін придатності, умови зберігання, способі реалізації (подання) споживачу, вимог до якості страв і виробів. Кухарі та кондитери повинні бути забезпечені на робочих місцях технологічною документацією на страви та вироби.

Правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства зі змінами, внесеними наказом Мінекономрозвитку України від 20 травн 2015 р. №509

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua