Головна

Авторизація



В Україні затверджено вимоги до виробництва коньяку PDF Друк e-mail
Середа, 15 липня 2015, 10:25

206_2015Перелік вимог до повного технологічного циклу виробництва коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією встановлений Наказом Мінагрополітики України від 19 червня 2015 № 229 в «Вимогах до повних технологічних циклів виробництва коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією».

Згідно з вимогами суб'єкт господарювання повинен мати: 

 

  • право користування приміщеннями та обладнанням для виробництва спирту коньячного (плодового), коньяку та (або) алкогольних напоїв за коньячною технологією, за умови, що використання таких приміщень та обладнання здійснює тільки один суб'єкт господарювання;
  • спеціально обладнані приміщення (цехи) для виробництва спирту коньячного (плодового), його витримки, виробництва коньяку та (або) алкогольних напоїв за коньячною технологією, використання яких для інших цілей забороняється (крім розливу та експедиції);
  • кваліфікованих фахівців з коньячного виробництва;
  • лабораторію за місцем виробництва коньяку та (або) алкогольних напоїв за коньячною технологією, акредитовану органами виконавчої влади, уповноваженими на це відповідно до законодавства, з оснащенням необхідним діючим обладнанням та приладами для здійснення контролю за проведенням технологічних операцій, за фізико-хімічним складом, типовістю та органолептичними показниками продукції;
  • спеціальну нормативну та технологічну документацію з виробництва коньяку та (або) алкогольних напоїв за коньячною технологією;
  • технологічне обладнання для дистиляції виноматеріалів на коньячний спирт та інших дистилятів відповідно до вимог ТІ У 00011050-15.91.10-2:2008 "Технологічна інструкція на виробництво коньячних спиртів";
  • ліцензію на виробництво спирту коньячного (плодового);
  • технологічну тару для витримки спиртів (дубові бочки та/або бути, та/або нержавіючі чи емальовані ємності) відповідно до вимог ТІ У 00011050-15.91.10-3:2008 "Технологічна інструкція на витримку коньячних спиртів";
  • приміщення з певними умовами (температура, вологість тощо) для тривалого технологічного процесу витримки та дозрівання коньячного (плодового) спирту в технологічній тарі відповідно до вимог ТІ У 00011050-15.91.10-3:2008 "Технологічна інструкція на витримку коньячних спиртів";
  • умови для здійснення технологічних операцій купажування у певному співвідношенні з компонентами, встановленими технологічними інструкціями, технологічної обробки, фільтрації купажу, розливу в пляшки готової продукції та приміщення для її зберігання відповідно до вимог ТІ У 00011050-15.91.10-4:2008 "Технологічна інструкція на виробництво та розлив коньяків України".
  •  

     

    Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua