Затверджено правила виробництва органічної продукції бджільництва |
![]() |
![]() |
![]() |
Вівторок, 29 березня 2016, 08:33 |
У документі встановлено, що основою виробництва зазначеної продукції є виключення з технологічного процесу застосування хімічних добрив і пестицидів синтетичного походження, ГМО, консервантів тощо. Встановлено, що виробник повинен:
Також Правила надають вимоги до розміщення пасік. Період переходу від виробництва традиційної (неорганічної) продукції до виробництва органічної триває не менше 12 місяців. Про випадки застосування ветеринарних лікарських препаратів виробник повинен проінформувати орган з оцінки відповідності. У додатку до постанови зазначено перелік дозволених засобів для захисту рамок, вуликів і стільників від шкідників. Очікується, що реалізація даних правил буде сприяти збільшенню обсягів виробництва конкурентоспроможної продукції бджільництва, насиченню внутрішнього ринку високоякісними продуктами харчування, поглибленню інтеграції українського аграрного виробництва з ринком ЄС і світовими ринками. |