Уряд обмежив частку імпортних спиртів в коньяках України |
![]() |
![]() |
![]() |
Середа, 10 серпня 2016, 09:19 |
Кабінет Міністрів України ухвалив поправку до законодавства, яка обмежує норму використання імпортних коньячних спиртів у коньяках України. Так, з 1 січня 2017 року допустима частка вмісту імпортних коньячних спиртів складе 80%, з 1 січня 2018 року вона буде зменшена до 70%, 1 січня 2019 року – до 60%, а з 1 січня 2020 року - скоротиться до 50%. Таким чином, уже наступного року під час виготовлення коньяку виробники будуть зобов’язані використовувати не менше 20% дистильованих в Україні коньячних спиртів. На думку експертів, ця законодавча ініціатива позитивно позначиться на розвитку коньячної галузі й виноградарства, а також підніме імідж і якість коньяків України. Виробники давно чекали від уряду відповідного кроку. На жаль у 2014 році норму вмісту вітчизняних коньячних спиртів у коньяках повністю скасували, чим була поставлена під загрозу вся коньячну галузь країни. Тоді нечисленні підприємства – виробники коньяку за класичною технологією виявилися в невигідному положенні порівняно з ботлерами, які займаються примітивним розливом у пляшки імпортних спиртів з водою і колером. Експерти наголошують: оператори ринку, які сьогодні вимагають скасування ухваленої поправки про норми складу коньячних спиртів, є ботлерами і розливають коньяки виключно з використанням імпортованої сировини. |