В Україні посилиться боротьба с фальсифікатом харчової продукції |
Понеділок, 28 листопада 2016, 10:20 |
Робота з фальсифікованою продукцією повинна набути нової якості. На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа під час IX Всеукраїнської конференції з міжнародною участю «Молочний бізнес -2016». Держспоживслужба активізує діяльність щодо боротьби з фальсифікатом: перевіряти будуть не лише виробників, але і реалізаторов продукції. Пілотні проекти стартують з Києва та Київської області. Взагалі, як зазначив Голова Держпродспоживслужби України робота з виявлення фальсифікату вже ведеться, але результати, ще незадовільні. У переважній більшості випадків звернення громадян щодо небезпечної та фальсифікованої продукції не доведені до завершення – накладення штрафних санкцій чи відкликання продукції з ринку. Саме у цьому контексті запланована реалізація декількох пілотних проектів - відпрацювання механізму роботи зі зверненнями споживачів, моделі взаємодії всіх причетних і зацікавлених сторін, форми документів тощо. Випробувана модель буде поширена по всій території країни. У рамках боротьби з фальсифікатом Держпродспоживслужба має застосовувати всі дозволені законодавством механізми впливу, зокрема, перевірка продукції не тільки у виробників, але й у її реалізаторів. |