Опублікований новий стандарт ISO на тваринні та рослинні жири |
![]() |
![]() |
![]() |
Середа, 08 лютого 2017, 11:06 |
Метод застосовується до всіх тваринних і рослинних жирів та олій, жирних кислот та їх сумішей із значеннями пероксиду від 0 до 30 мЕкв (мілліеквівалент) активного кисню на кілограм. Він також може застосовуватися до маргаринів та жирних спредів з різним вмістом води. Метод не підходить для молочних жирів і не застосуються до лецитину. Слід зазначити, що пероксидне число являє собою динамічний параметр, значення якого залежить від історії зразка. Крім того, визначення пероксидного числа є досить емпіричної процедурою, і отримане значення залежить від маси зразка. Необхідно підкреслити, що через запропоновану маси зразка, отримане пероксидне число може бути трохи нижче, ніж при використанні зразка меншої маси. Молоко і молочні продукти (або жир з молока і молочних продуктів) виключені зі сфери дії цього документа. Переважний спосіб для йодометричного визначення пероксидного числа для молочних жирів вказується в стандарті ISO 3976 «Жир молочний. Визначення пероксидного числа». Спосіб потенціометричного визначення пероксидного числа наведено в стандарті ISO 27107 «Жири та олії тваринні та рослинні. Визначення пероксидного числа. Потенціометричне визначення за кінцевою точкою". |