Впродовж першого півріччя 2010 року територіальні органи Держспоживстандарту України перевірили 116,58 тонн хліба й хлібобулочних виробів |
![]() |
![]() |
![]() |
![]()
Якість забракованих хлібобулочних виробів не відповідала вимогам стандартів за зовнішнім виглядом (наявність великих тріщин і підривів, забруднена і підгоріла скоринка, злипи, притиснення, неправильна форма), за станом м’якушки (непропечена, із завищеною вологістю, нееластична, з погано розвиненою пористістю, непромісами, пустотами, з відшаруванням скоринки від м’якушки). Також продукція вироблялася з відхиленнями від встановленої маси, з порушеннями вимог маркування упакованої продукції, з порушенням вимог стандартів щодо оформлення супровідної документації.
Найбільш поширеними порушеннями були:
В основному продукція була невідповідною через порушення технологічної дисципліни – 100 підприємств (47,4 % підприємств-порушників); недоліки підготовки виробництва – 76 підприємств (36 %); незабезпеченість підприємства нормативною і технологічною документацією – 53 підприємства (25,1 %); незадовільне метрологічне забезпечення – 57 підприємств (27 %); незадовільний контроль ходу та параметрів технологічного процесу під час виготовлення продукції – 78 підприємств (37 %).
За результатами перевірок хліба та хлібобулочних виробів у І півріччі 2010 року 47 суб’єктам господарювання заборонено реалізацію 85 партій продукції загальною масою 7,32 тонн на суму 39,02 тис. грн.; 95 суб’єктам господарювання заборонено реалізацію всієї продукції (видано 153 приписи); на 149 суб’єктів господарювання накладені штрафи за реалізацію невідповідної продукції, видано 193 постанови на загальну суму 178,92 тис. грн.; видано 207 приписів про усунення виявлених порушень 207 суб’єктам господарювання; складено 115 протоколів про адміністративні правопорушення в галузі стандартизації на 115 посадових осіб на 115 підприємствах; складено 21 протокол про адміністративні правопорушення в галузі метрології на 21 посадову особу на 20 підприємствах.
Прес-служба Держспоживстандарту України |
Останнє оновлення на Середа, 24 лютого 2016, 14:59 |