Міжнародна стандартизація: Опубліковані перші стандарти на простежуваність какао-бобів |
Середа, 15 травня 2019, 08:36 |
Какао-боби - основний інгредієнт однієї з найулюбленіших ласощів у світі: шоколаду. Але вирощування цієї сільськогосподарської культури є досить непростим завданням. Крім того, ця культура вирощується головним чином на дрібних фермах в регіонах без необхідного рівня інфраструктури та з поганими умовами життя робітників, що ускладнює забезпечення екологічної та соціальної стійкості процесу виробництва. Нещодавно Міжнародна організація з стандартизації (ISO) опублікувала першістандарти нової серії ISO 34101 на тему стійкості і простежуваності какао, які забезпечать цінний інструментарій для підтримки фермерів на шляху до процвітання і стабільності. Серія стандартів ISO 34101, розроблена зацікавленими сторонами з усіх секторів какао-індустрії, в тому числі представників країн, де вирощується какао, і ринків, на яких воно споживається, покликана стимулювати професіоналізацію вирощування какао-бобів, сприяючи тим самим підвищенню рівня життя фермерів і поліпшенню умов праці. Вона охоплює організаційні, економічні, соціальні та екологічні аспекти вирощування какао-бобів, а також містить суворі вимоги до простежуваності, забезпечуючи більшу ясність щодо стійкості використовуваного какао. Серія стандартів ISO 34101 включає наступні документи:
|