В Україні видано стандарт, що допоможе оцінити екологчну дієвість підприємства |
|
|
|
Четвер, 16 листопада 2017, 10:29 |
Багато організацій прагнуть усвідомити, продемонструвати та поліпшити свою екологічну дієвість. Цього можна досягти результативним управлінням тими складовими діяльності, продукції та послуг, які можуть суттєво впливати на довкілля.
В Україні видано стандарт, що описує процес, який називають оцінюванням екологічної дієвості, що дозволяє організаціям вимірювати та оцінювати свою екологічну дієвість та обмінюватися інформацією стосовною екологічної дієвості, використовуючи її основні показники - ДСТУ ISO 14031:2016 «Екологічне управління. Оцінювання екологічної дієвості. Настанови».
|
Детальніше...
|
До уваги підприємств, що застосовують міждержавні стандарти (ГОСТ): термін чинності ГОСТ продовжено |
|
|
|
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (від 09.11.17 №358, 359, від 10.11.17 №363,364) |
|
|
|
Четвер, 16 листопада 2017, 09:37 |
|
Новий стандарт ISO щодо поліпшення якості грунтів |
|
|
|
Середа, 15 листопада 2017, 10:35 |
Охорона грунтів є однією з глобальних проблем сучасності, з якою безпосередньо пов’язане забезпечення продовольством населення нашої планети, кількість якого постійно зростає.
Тому збереження і відтворення родючості ґрунтів, раціоналізація й екологізація аграрного землекористування — це насамперед вирішення продовольчої, економічної, екологічної проблем.
Вирішенню завдань поліпшення та відновлення стану грунтів присвячений новий міжнародний стандарт ISO 18504:2017 «Якість ґрунту. Стійке відновлення», який встановлює процедури щодо стійкого відновлення.
|
Детальніше...
|
Розроблено єдину форму протоколу про порушення в сфері безпеки харчових продуктів |
|
|
|
Центр Экспертиз Тест: колбаса сервелат. Сервелат радует качеством |
|
|
|
Вівторок, 14 листопада 2017, 09:49 |
Колбаса колбасе – рознь. Причем сильно могут отличаться как колбасы одного наименования, но разных производителей, так и в целом присутствует существенная разница между категориями колбас. Так, вареные колбасы имеют очень однородную структуру и их легче фальсифицировать, что показало недавнее тестирование Докторских колбас. Варено-копченые колбасы подделывать сложнее за счет их структуры, но и стоят они дороже
Тест: колбаса сервелат. Сервелат радует качеством >>> |
Новий стандарт ISO для боротьби з деградацією земель |
|
|
|
Вівторок, 14 листопада 2017, 09:35 |
За останні тридцять років удвічі збільшилося споживання природних ресурсів землі В наш час постала термінова потреба знайти рішення цієї проблеми, визначити політику управління землею, планування та методи.
Вирішити це завдання допоможе новий стандарт ISO 14055-1:2017 «Екологічне управління. Настанови щодо ефективних методів боротьби з деградацією земель і опустеленням. Частина 1. Ефективна структура методів», який надає рекомендації щодо розвитку ефективних методів боротьби з деградацією земель та опустеленням у безплідних та посушливих областях.
|
Детальніше...
|
Оновлено міжнародний стандарт у сфері управління інформаційною безпекою |
|
|
|
Понеділок, 13 листопада 2017, 11:12 |
Нещодавно був оновлений міжнародний стандарт ISO/IEC 27007:2017 «Інформаційні технології. Методи забезпечення безпеки. Керівництво з аудиту систем управління інформаційною безпекою», який вперше був опублікований у 2011 році.
Взагалі існує ціла серія стандартів з управління інфрмаціонною безпекою - ISO/IEC 27000, яка розробляється об`єднаним комітетом ISO/IEC JTC 1 «Інформаційні технології». Система управіння інформаційною безпекою охоплює вимоги щодо реалізації та вдосконалення систем управління захистом інформації
|
Детальніше...
|
|
|