Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (від 12.09.17 №276, від 14.09.17 №278) |
|
|
|
Понеділок, 18 вересня 2017, 10:36 |
|
Центр Экспертиз Тест: Эволюция майонеза |
|
|
|
Понеділок, 18 вересня 2017, 09:53 |
Ничто не стоит на месте и пищевые технологии в том числе. Если посмотреть на такой продукт как майонез, то он также претерпел немало изменений. Майонез "Провансаль" советских времен по своему составу был таким: масло растительное 65,4%, яичный порошок 5%, молоко сухое обезжиренное 1,6%, сахар 1,5%, соль 1,1-1,3%, сода 0,05%, горчичный порошок 0,75%, уксусная кислота 0,55-0,75% и вода 24%. Это одна из рецептур этого самого популярного майонеза. Как видим состав продукта максимально натуральный, никаких консервантов, ароматизаторов, загустителей и главное - обязательное наличие яиц, причем в немалых количествах.
Тест: Эволюция майонеза>>> |
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (від 11.09.2017 №272, 273, 275) |
|
|
|
Четвер, 14 вересня 2017, 09:09 |
|
Наказ ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (від 08.09.2017 №268) |
|
|
|
Четвер, 14 вересня 2017, 09:06 |
|
Опубліковано новий міжнародний стандарт у сфері побудови розумних міст |
|
|
|
Четвер, 14 вересня 2017, 08:47 |
У новому міжнародному стандарті ISO/IEC 30182:2017 «Понятійна модель розумного міста. Керівництво з розроблення моделі інтероперабельності даних» описується понятійна модель розумного міста, яка може служити основою для взаємодії між його складовими системами шляхом узгодження онтологій, використовуваних в різних секторах.
В даному документі розглядаються:
поняття, наприклад: організація, місце, сообщество, пункт, метрика, послуга, ресурс;
взаємодії між поняттями, наприклад: організація має ресурси, захід в місці.
|
Детальніше...
|
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (від 05.09.2017 №260, 261, 263) |
|
|
|
Середа, 13 вересня 2017, 08:49 |
|
Опублікована настанова CEN щодо мінімізації впливу хімічних речовин |
|
|
|
Середа, 13 вересня 2017, 08:20 |
У липні 2017 року була опублікована настанова CEN, яка допоможе мінімізувати вплив хімічних речовин, що знаходяться у продуктах широкого вжитку, на здоров’я людей та довкілля.
Настанова 16 містить основи та рекомендації щодо нормативних положень стосовно хімічних речовин, які треба враховувати під час розроблення стандартів на продукцію широкого вжитку. Окремий довідковий документ містить інформацію про регулятивні норми щодо хімічних речовин, а також статті, пов’язані з ними стандартами, а також інтернет-посилання, за якими можна знайти найновішу інформацію.
|
Детальніше...
|
Перегляд стандарту ISO/IEC 17025 наблизився до заключного етапу |
|
|
|
Понеділок, 11 вересня 2017, 09:49 |
Більш ніж 60 тисяч лабораторій по всьому світу займаються калібруванням, тестуванням і аналізом зразків. Але як гарантувати клієнтам достовірність отриманих результатів?
Протягом багатьох років для цього використовувалася сертифікація на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO/IEC 17025 "Загальні вимоги до компетенції випробувальних та калібрувальних лабораторій". Ця процедура користувалася і користується попитом з боку випробувальних і калібрувальних лабораторій, які бажають продемонструвати свою здатність надавати надійні результати.
Остання версія стандарту ISO/IEC 17025 була опублікована спільно Міжнародною організацією зі стандартизації (ISO) і Міжнародною електротехнічною комісією (IEC) в 2005 році. Вона містить набір вимог, що дозволяють лабораторіям видавати незмінно достовірні результати.
|
Детальніше...
|
|
|