Головна

Авторизація



У Митному союзі при виробництві дитячих сумішей буде виключена добавка «етилванілін» PDF Друк e-mail
Понеділок, 17 листопада 2014, 11:03

383_201411 листопада 2014 року на засіданні Колегії ЄЕК було встановлено, що виробництво і випуск в обіг відповідно до обов'язкових вимог, установлених технічним регламентом Митного союзу (МС) «Вимоги безпеки харчових добавок, ароматизаторів та технологічних допоміжних засобів», харчової продукції для харчування дітей раннього віку («подальших сумішей для здорових дітей»), яка містить етилванілін і відносно якої є відомості про державну реєстрацію як спеціалізованої харчової продукції, проведеної до дати набрання чинності Рішення Ради ЄЕК від 18 вересня 2014 № 69, допускаються до 6 квітня 2016 року. Обіг вищевказаної продукції допускається протягом терміну її придатності, встановленого виробником.

 
Мнение: "Чем консервы полезнее свежих продуктов?" PDF Друк e-mail
П'ятниця, 14 листопада 2014, 12:31
Годами считалось, что для здоровья полезны только свежие фрукты и овощи. Новые исследования доказывают, что не меньшую полезность имеют и консервированные продукты.
Исследования показали, что наибольшее количество витаминов содержится во фруктах и овощах в первые несколько часов после сбора. Мы же в лучшем случае покупаем их в магазинах и супермаркетах через несколько дней, пишут Fox News. Зато свежезамороженные и консервированные продукты, как правило, проходят обработку и упаковываются в первые часы после сбора, сохраняя в себе больше полезных веществ, чем фрукты, пролежавшие на полках магазина две недели и больше.
Согласно отчету исследователей из университета Калифорнии, свежие фрукты и овощи теряют больше питательных веществ, чем те, которые были законсервированы или заморожены сразу после сбора. Например, витамин С легко разрушается с течением времени, особенно при хранении в теплых помещениях. «Даже в холодильнике шпинат и зеленая фасоль теряют до 70% витамина С уже через неделю хранения», – говорит Кристин Брун, одна из авторов исследования.
Конечно, и при консервации часть витаминов разрушается. Особенно это касается водорастворимых витаминов группы В. Зато после консервации продукты больше не подлежат окислению, так как не соприкасаются с воздухом. А содержание жирорастворимых витаминов, включая витамины А и Е, обычно выше как раз в консервированных продуктах.
Также, например, в консервированных помидорах и томатной пасте более высокое содержание антиоксиданта ликопина. То же касается консервированной моркови.
Все вышесказанное не означает, что в своем рационе нужно полностью заменить свежие продукты консервированными, однако и считать консервацию бесполезной, или даже вредной, тоже нельзя.

382_2014Годами считалось, что для здоровья полезны только свежие фрукты и овощи. Новые исследования доказывают, что не меньшую полезность имеют и консервированные продукты.

Исследования показали, что наибольшее количество витаминов содержится во фруктах и овощах в первые несколько часов после сбора. Мы же в лучшем случае покупаем их в магазинах и супермаркетах через несколько дней, пишут Fox News. Зато свежезамороженные и консервированные продукты, как правило, проходят обработку и упаковываются в первые часы после сбора, сохраняя в себе больше полезных веществ, чем фрукты, пролежавшие на полках магазина две недели и больше.

Детальніше...
 
Стандарти ISO на сторожі пожежної безпеки PDF Друк e-mail
П'ятниця, 14 листопада 2014, 12:07

381_2014Пожежа може статися в будь-якому місці - навіть там, де її найменше очікують. Ключовим сектором, який потребує активного проведення заходів в галузі пожежної безпеки, є будівельна індустрія. Але вогонь може виникати і на транспорті, промислових об'єктах, у лісових угіддях і на землях сільськогосподарського призначення.

Для ефективної боротьби з подібними надзвичайними ситуаціями та усуненням їх наслідків пожежна безпека повинна розглядатися в ширшому контексті управління ризиками та пом'якшення наслідків стихійних лих. Запобігти ризику виникнення пожежі, мінімізувати наслідки загоряння і захистити людські життя допоможуть стандарти. Саме тому вони є невід'ємною частиною концепції пожежної безпеки.

Детальніше...
 
"Європейська правда": Що змінить "тимчасове виконання" Угоди про асоціацію? Інфографіка PDF Друк e-mail
П'ятниця, 14 листопада 2014, 11:49

379_2014Початок листопада – час, насичений знаковими для нас "євроінтеграційними" подіями.

1 листопада розпочалося часткове виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, 5 листопада уряд "першої скрипки" Євросоюзу – Німеччини - схвалив законопроект про ратифікацію Угоди...

До слова, станом на сьогодні документ вже ратифікували сім держав-членів ЄС: Естонія, Румунія, Литва, Латвія, Болгарія, Мальта, Словаччина, а також Верховна рада, Європарламент та Євратом.

Детальніше...
 
Сьогодні – Всесвітній день якості! PDF Друк e-mail
Четвер, 13 листопада 2014, 09:54

Сьогодні - Всесвітній день якості!

378_2014

З 10 по 16 листопада 2014 року під гаслом «Перемагаючи через якість» проходить Європейський тиждень якості в Україні.

Детальніше...
 
Пріорітеним напрямки розвитку стандартизації в Китаї - нові і стратегічні галузі PDF Друк e-mail
Середа, 12 листопада 2014, 12:20

377_2014В Китаї розроблено та опубліковано План стандартизації, згідно з яким основними принципами галузі є системне планування та співробітництво, міжнародне бачення, технічні удосконалення в основних напрямках і загальне поліпшення, орієнтація на ринок і інновації, відкритість і всеосяжність.

У створенні документа брали участь Адміністрація стандартизації КНР (SAC), Міністерство промисловості та інформаційних технологій (MIIT), Міністерство з науки і технологій (MOST) і Національна комісія з реформ і розвитку (NDRC).

Детальніше...
 
В Європі скоротять кількість полімерних відходів PDF Друк e-mail
Середа, 12 листопада 2014, 12:07

376_2014У Європейському союзі готуються до перегляду чинної Директиви 94/62/ЄС від 20 грудня 1994 року, регулюючої зближення законодавств держав-членів, що стосуються упаковки та відходів від упаковки.

При цьому головні принципи Директиви залишаються незмінними:

запобігання утворення пакувальних відходів;

повторне використання упаковки, її вторинна переробка;

скорочення кінцевого обсягу відходів, що підлягають ліквідації.

Детальніше...
 
78-я Генеральна сесія IEC стартувала в Токіо PDF Друк e-mail
Середа, 12 листопада 2014, 12:02

375_2014"Інтеграція заради інтелектуального світу" - так звучить тема 78-й Генеральній сесії IEC. Така фраза була вибрана не випадково. Цим організатори підкреслили необхідність підвищення "інтелектуальності" всіх елементів нашої інфраструктури: починаючи з електромереж і транспортних систем, закінчуючи промисловими об'єктами.

Експерти відзначають, що поняття "інтелектуальні системи" часто асоціюється з інформаційними та комунікаційними технологіями. Але збір і обробка інформації про роботу інфраструктури - це лише частина загальної картини. Важливе значення при цьому мають також електричні та електронні прилади та системи, стандартизацією яких займається Міжнародна електротехнічна комісія - IEC.

Детальніше...
 
Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства у сфері державного нагляду (контролю)» PDF Друк e-mail
Вівторок, 11 листопада 2014, 15:43

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства у сфері державного нагляду (контролю)» (ЗАВАНТАЖИТИ)

 
« ПочатокПопередня201202203204205206207208209210НаступнаКінець »

Сторінка 202 з 395
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua