Планується розроблення стандарту на механізми вказання одиничних цін |
|
|
|
Понеділок, 29 вересня 2014, 12:54 |
Останнім часом на маркуванні товару все частіше поруч з ціною упаковки вказується одинична ціна товару. З її допомогою споживачі можуть більш ефективно порівнювати вартість продуктів різних марок з розрахунку на одну товарну одиницю.
Представники Комітету зі споживчої політики (COPOLCO) Міжнародної організації з стандартизації (ISO) виступили з пропозицією про створення нового міжнародного стандарту, який встановить керівні принципи щодо використання механізмів зазначення одиничних цін.
|
Детальніше...
|
Понеділок, 29 вересня 2014, 12:41 |
Новий знак якості планується ввести з 2015 р. в Росії. Основною метою створення розпізнавального знака якості є підвищення довіри споживачів до російської продукції, а, відповідно, збільшення числа продажів.
Право наносити знак матимуть тільки товари, що виробляються або що збираються на терріторрі Російської Федерації. Це дозволить російським підприємствам, що належать іноземним інвесторам, претендувати на присвоєння їх продукції знака якості. Причому привласнення здійснюватиметься саме конкретному товару, а не виробнику.
|
Детальніше...
|
Опублікуваний новий міжнародний стандарт ISO на промислові печі |
|
|
|
Понеділок, 29 вересня 2014, 12:31 |
Опублікований новий міжнародний стандарт ISO 13577-2: 2014 «Печі промислові та поєднує з ними обладнання для обробки. Безпека. Частина 2. Система спалювання палива і система паливоподачі». Документ установливает вимоги безпеки до систем спалювання палива і паливоподачі, які є частиною промислових печей і поєднує з ними обладнання для обробки. У стандарті описані суттєві ризики і небезпечні ситуації, які можуть виникнути при експлуатації систем спалювання палива та паливоподачі.
|
Детальніше...
|
Центр Экспертиз Тест:Тест: йогурты. Секрет йогурта |
|
|
|
Четвер, 25 вересня 2014, 10:04 |
О пользе йогуртов нам на каждом шагу рассказывает диетологи, акцентируя внимание на их исключительно важной роли для пищеварения. Ведь йогурт — это не только вкусное лакомство, в нем также должны содержаться специальные культуры молочнокислых бактерий. Так насколько "живые" йогурты, которые продаются в магазинах? Еще один вопрос, который волнует потребителей – это из чего собственно сделаны фруктовые наполнители йогуртов, благодаря которым мы имеем такой широкий ассортимент.
Сознательный покупатель ожидает, что в йогурт будут добавлять исключительно кусочки фруктов, сахар и натуральный загуститель, например, крахмал. Так ли это на самом деле?
О пользе йогуртов нам на каждом шагу рассказывает диетологи, акцентируя внимание на их исключительно важной роли для пищеварения. Ведь йогурт — это не только вкусное лакомство, в нем также должны содержаться специальные культуры молочнокислых бактерий. Так насколько "живые" йогурты, которые продаются в магазинах? Еще один вопрос, который волнует потребителей – это из чего собственно сделаны фруктовые наполнители йогуртов, благодаря которым мы имеем такой широкий ассортимент.
Сознательный покупатель ожидает, что в йогурт будут добавлять исключительно кусочки фруктов, сахар и натуральный загуститель, например, крахмал. Так ли это на самом деле?
Читайте: "Тест: йогурты. Секрет йогурта" >>> |
Мінагрополітики презентує повну програму агросектору в рамках угоди з ЄС |
|
|
|
Четвер, 25 вересня 2014, 09:38 |
Європейський Союз надає допомогу Державній ветеринарній та фітосанітраній службі у вдосконаленні системи контролю безпечності контролю харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу».
Офіційне відкриття проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» відбулося ще на початку липня.
|
Детальніше...
|
Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо інформування про вміст солі і трансжирів у продуктах харчування) |
|
|
|
ЮрЛига: Соглашение об ассоциации: новые правила приняты, осталось их применить |
|
|
|
Середа, 24 вересня 2014, 15:06 |
16 сентября, в день ратификации Соглашения об ассоциации между Украиной и Европейским союзом, состоялась дискуссионная панель «На пути к ЕС: гармонизация законодательства и грядущие реформы». Мероприятие было организовано компанией «ЛІГА:ЗАКОН» и международной юридической фирмой Dentons в рамках проекта «ЗАКОН для ВСЕХ».
Приглашенные эксперты, юристы и представители бизнеса обсуждали инициативы власти по гармонизации отечественного законодательства с европейским, перспективы и преимущества зоны свободной торговли с ЕС, необходимые изменения законодательства, рекомендованные Еврокомиссией, а также законы, которые необходимы для выхода украинского бизнеса на рынки ЕС.
|
Детальніше...
|
У Франції введуть «зіркову» оцінку м'яса |
|
|
|
Середа, 24 вересня 2014, 10:13 |
Система зірок в оцінці якості якості м'яса буде введена у Фанції. Таке рішення було прийнято для того, щоб зробити етикетку на м'ясних продуктах максимально простою і зрозумілою для споживачів.
Споживачі вважають таку класифікацію більш зручною і простою. Її простота полягає в тому, що багато хто звик до «зірок» при характеристиці готелів чи ресторанів. У сфері м'ясної продукції товар буде оцінюватися за трьохзірковою системою. Принцип буде схожий з ресторанним: чим більше зірок, тим вища якість.
Крім того, виробникам доведеться спростити терміни, що наносяться на етикетку, і замість незрозумілого нікому терміну «передньолопаточний край яловичини» вказувати більш загальні поняття типу «біфштекс». |
|
|