Російські бджолярі просять заборонити реалізацію меду з ГМО та шкідливими домішками |
|
|
|
Середа, 08 січня 2014, 10:44 |
З проханням щодо заборони реалізації меду з пестицидами, ГМО та хімічними домішками звернулися до Россільгоспнагляду російські бджолярі. Заборона також стосується реалізації та ввезення на територію РФ лікарських препаратів для бджіл, а також продукції бджільництва із залишками ветеринарних препаратів, трансгенного пилку, купажованих з глюкозо-фруктозними сиропами і крохмальними патоками. Крім того, пропонується заборонити виробництво, реалізацію та використання інвентарю для бджільництва з цинковим покриттям.
|
Детальніше...
|
В Україні планується посилити контроль за безпекою нехарчової продукції |
|
|
|
Середа, 08 січня 2014, 10:35 |
Кабінет Міністрів України з метою посилення контролю за безпекою нехарчової продукції і налагодження ефективної взаємодії між підприємцями й органами ринкового нагляду пропонує внести зміни до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».
В теперішній час обов’язкові вимоги до нехарчової продукції встановлено в 36 технічних регламентах. Проте часто виробники чи розповсюджувачі уникають перевірки продукції й відповідальності за реалізацію небезпечних товарів, що загрожує суспільним інтересам і перешкоджає державі вживати відповідних заходів.
|
Детальніше...
|
Веселих свят та щасливого Нового року! |
|
|
|
![375_13](/images/stories/2013/375_13.jpg)
Рік Новий - казковий час!
Хай здивує щастям Вас
Рік добра і рік кохання.
Тож приймайте привітання:
Будьте добрі та здорові,
Побажаємо любові,
Світла й радощів багато,
Щоб життя було, як свято! |
Центр Експерниз ТЕСТ: "Тест: красная рыба (семга). Вкусная еще не значит качественная" (моніторинг ЗМІ) |
|
|
|
Четвер, 26 грудня 2013, 09:55 |
Тест: красная рыба (семга). Вкусная еще не значит качественная>>>
Да, именно так. Хорошие вкусовые свойства еще не гарантируют качество и безопасность продукта. Есть много показателей и веществ, которые совсем не меняют вкус продукта, но делают его непригодным к употреблению. Например, консерванты. Их на вкус не узнать, но повышенное содержание их опасно. Никак не влияет на вкус и недовес, но зато он влияет на кошелек. Правильный продукт должен быть одновременно и качественным, и безопасным, и вкусным, иметь правильную маркировку и надежную, удобную упаковку.
http://test.org.ua |
Міжнародні стандарти IEC допомагають вирішувати енергетичні проблеми |
|
|
|
Середа, 25 грудня 2013, 10:02 |
Нещодавно керівництво Міжнародної електротехнічної комісії (IEC) закликало політиків, бізнесменів, представників громадських організацій більш активно і ефективно використовувати стандарти IEC для вирішення енергетичних проблем і пом'якшення наслідків зміни клімату.
IEC - це та глобальна платформа, завдяки якій тисячі фахівців з усього світу можуть прискорити процес підвищення енергоефективності світової економіки в цілому і окремої промислової продукції зокрема, створити практичні рекомендації щодо скорочення викидів і прискорити впровадження нових енергетичних технологій. Спільна робота дозволить вже найближчим часом створювати реальні рішення для реальних проблем енергетики та навколишнього середовища.
|
Детальніше...
|
Технічна специфікація ISO підвищує безпеку харчових продуктів |
|
|
|
Вівторок, 24 грудня 2013, 10:22 |
Хвороби харчового походження роблять значний вплив на здоров'я. Мільйони людей хворіють і багато хто вмирає в результаті вживання в їжу небезпечних продуктів. Тому забезпечення безпеки харчових продуктів є пріоритетним напрямком діяльності багатьох міжнародних організацій, серед яких і Міжнародна організація з стандартизації ISO.
Для того, щоб продукти харчування були дійсно безпечними необхідно запобігти всі можливі ризики по всьому харчовому ланцюгу на всьому його протязі - від виробництва до споживання. Фахівці ISO раніше вже опублікували ряд добровільних міжнародних стандартів на системи управління безпечністю харчових продуктів серії ISO 22000, а в даний час активно ведуть доопрацювання цих документів. Не дивлячись на те, що тисячі підприємств харчової промисловості пройшли сертифікацію згідно з вимогами цих стандартів, самі документи, а також швидкість їх впровадження поки ще далекі від ідеалу. Ці та багато інших чинників стали причинами того, що в останні роки рівень споживчої довіри до виробників харчової продукції безперервно падає.
|
Детальніше...
|
Новорічні пропозиції: Нова послуга - Перевірка та формування переліків НД, на які є посилання в ТУ. Надання офіційних копій НД |
|
|
|
Увага! Нова послуга!
Перевірка та формування переліків НД, на які є посилання в ТУ.
Надання офіційних копій НД
Пропонуємо на Ваш запит:
перевірити Перелік НД на які є посилання в ТУ (чинність, позначення, назву НД), сформувати Перелік НД, які повинні бути наявними на Вашому підприємстві, надати ОФІЦІЙНІ КОПІЇ цих НД, актуалізувати НД, які є на Вашому підприємстві.
Докладну інформацію дивіться тут >>>
![367_13](/images/stories/2013/367_13.jpg)
|
Новорічні пропозиції: нові інформаційно-консультативні послуги |
|
|
|
Шановні колеги!
Пропонуємо Вам інформаційно-консультативні послуги з питань:
розроблення та поставлення на виробництво харчової та нехарчової продукції;
допомоги при складанні акту (протоколу) приймальної (дегустаційної) комісії,
який входить у комплект документів, необхідних для проведення реєстрації технічних умов або змін до них.
Ми допоможемо Вам підготувати повний комплект документів, необхідних для подання на реєстрацію технічних умов або змін до них.
Це дозволить Вам значно скоротити час, уникнути невиправданих для підприємства збитків.
Наші знання збережуть Ваш час та заощадять Ваші кошти!
Докладну інформацію дивіться тут >>> |
|
|