Технічний регламент МС на обладнання, що працює під надлишковим тиском набуде чинності 1 лютого 2014 року |
|
|
|
Четвер, 04 липня 2013, 08:44 |
На 6-му засіданні Ради ЄЕК, яке відбулося 2 липня, був прийнятий ряд рішень у сфері інтеграції та макроекономіки, торгівлі та технічного регулювання.
Зокрема, було прийнято рішення встановити термін набуття чинності технічного регламенту МС «Про безпеку обладнання, що працює під надлишковим тиском» з 1 лютого 2014 року. Даний технічний регламент поширюється на обладнання, що працює під надлишковим тиском, його елементи і комплектуючі, пристрої та прилади безпеки, що вперше випускаються в обіг на єдиній митній території МС. |
|
Як скоротити харчові відходи? За допомогою стандартів ISO! |
|
|
|
Четвер, 04 липня 2013, 08:23 |
Всесвітній день охорони навколишнього середовища в 2013 році пройшов під гаслом «Думай. Їж. Заощаджуй». Основною метою його проведення стала боротьба з втратами та відходами харчової продукції, а також стимулювання зниження «харчового сліду».
У цілому харчове виробництво займає 25% населеної території, споживає 70% прісної води, 80% лісів і відповідає за 30% викидів парникових газів. Щорічно у відходи йде 1,3 мільярда тонн харчової продукції, що еквівалентно сумарній кількості харчового виробництва країн Центральної Африки.
|
Детальніше...
|
Codex Alimentarius відзначає 50-ту річницю |
|
|
|
Четвер, 04 липня 2013, 08:11 |
2 липня цього року в Римі відбулося засідання, присвячене 50-й річниці Codex Alimentarius. Codex Alimentarius є збіркою міжнародних стандартів, інструкцій та діючих норм і правил, прийнятих Міжнародною комісією FAO/WHO з впровадження кодексу стандартів і правил щодо харчових продуктів, які покликані захистити здоров'я споживачів та забезпечити ведення справедливої торгової практики. Гармонізація стандартів дозволяє усунути торговельні бар'єри і забезпечити вільний рух продовольчих товарів, при цьому захищаючи здоров'я споживачів.
|
Детальніше...
|
Новий стандарт ISO щодо безпеки продукції надає рекомендації для постачальників |
|
|
|
Середа, 03 липня 2013, 10:17 |
Новий стандарт ISO 10377:2013 «Безпека споживчої продукції. Настанови для постачальників» встановлює методи оцінки та управління ризиками для підвищення безпеки споживчої продукції. Передбачається, що стандарт буде мати істотний і позитивний вплив на постачальників, продукцію та споживачів. Стандарт ISO 10377 може використовуватися як малими і середніми підприємствами (МСП), так і великими компаніями.
|
Детальніше...
|
Интервью Г.И. Элькина ISO Focus+ в преддверии 36-й Генеральной ассамблеи ISO |
|
|
|
Середа, 03 липня 2013, 09:22 |
Федеральное агентство по техническому регулированию и метрологии (РОССТАНДАРТ, межд. GOST R) проведет с 16 по 21 сентября 2013 года в Санкт-Петербурге 36-ю Генеральную ассамблею ISO. Григорий Элькин, руководитель РОССТАНДАРТа, объясняет, почему Федеральное агентство решило взяться за организацию Генеральной ассамблеи ISO этого года, и почему приверженность России к развитию международных стандартов, как глобальному решению, стала сильной, как никогда.
ISO Focus+: Прежде чем мы обратимся к 36-й Генеральной ассамблее ISO, не могли бы Вы кратко описать миссию РОССТАНДАРТа, и как она развивалась на протяжении многих лет? Будет ли Россия далее лидировать в таких областях, как авиационная и космическая промышленность, нефтяная и газовая промышленность, безопасность аттракционов и устройств для развлечения?
Г.И. Элькин: Росстандарт является национальным органом Российской Федерации по стандартизации. Государственное управление стандартизацией введено в СССР в 1925 году. Стандартизация была эффективным инструментом становления экономики СССР. В 50-60е годы научно-техническая революция еще более повысила роль стандартизации, а международное сотрудничество в области стандартизации стало необходимым условием развития торговых отношений с другими странами.
|
Детальніше...
|
У ЄЕК обговорюється проект Регламенту інформаційної взаємодії при реєстрації товарного знака ЄЕП |
|
|
|
Вівторок, 02 липня 2013, 14:21 |
У червні в країнах МС відбулися наради з обговорення проекту Регламенту інформаційної взаємодії при реєстрації товарного знака Єдиного економічного простору (ЄЕП).
Проект Регламенту інформаційної взаємодії при реєстрації товарного знака ЄЕП розробляється з метою розвитку Договору про товарні знаки, знаки обслуговування і найменування місць походження товарів на територіях держав-членів МС і ЄЕП та Інструкції до нього. На нарадах були представлені результати спільної роботи Департаменту розвитку підприємницької діяльності та Департаменту інформаційних технологій ЄЕК, що стосуються інформаційно-технічного забезпечення процесу реєстрації, правової охорони і використання товарних знаків, знаків обслуговування та найменувань місць походження товарів ЄЕП.
|
Детальніше...
|
Центр Експертиз Тест "Тест: тархун. Зеленый - не значит натуральный!" (моніторинг ЗМІ) |
|
|
|
Тест: тархун. Зеленый - не значит натуральный! >>>
Сахар, ароматизаторы, красители – ярко и вкусно? Да. Полезно? Увы... Тархун и в советские времена был таким ярко-зеленым как сейчас. Но в те времена опасность для детей тартразина, одного из традиционно используемых для этого напитка синтетического красителя, не была признана официально, на уровне Регламента ЕС. И, кроме того, в советский тархун обязательно добавляли натуральный настой тархуна. Сегодня же не так мало производителей ограничивается использованием только ароматизатора в составе своих творений.
http://test.org.ua |
Российская газета: "В силу вступили семь технических регламентов Таможенного союза" (моніторинг ЗМІ) |
|
|
|
Вівторок, 02 липня 2013, 08:50 |
Сразу семь технических регламентов Таможенного союза России, Белоруссии и Казахстана вступили в силу с 1 июля 2013 года. Все они касаются пищевой промышленности. И здоровья миллионов потребителей.
Как подчеркнули "РГ" в Евразийской экономической комиссии (ЕЭК), единые законы для производителей соков, тонизирующих напитков, жиров, маргарина, диетического и детского питания, пищевых добавок, зерна задают высокую планку для предприятий пищевой промышленности. Впервые прописаны требования к маркировке этих продуктов, легализовано использование в пище генномодицифированных организмов (ГМО). Поставлены точки по допустимому использованию красителей, консервантов, гормонов роста, которые щедро используют производители. Некоторые потребители всерьез опасаются, что пищевики "подсаживают" их на вредные ингредиенты.
|
Детальніше...
|
Внесено зміни до Технічного регламенту закритих джерел іонізуючого випромінювання |
|
|
|
Понеділок, 01 липня 2013, 10:02 |
Внесено зміни до Технічного регламенту закритих джерел іонізуючого випромінювання, які застосовуються для комплектації обладнання, що використовується в медицині (зокрема, променевій терапії), промисловості, науково-дослідній діяльності. Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України було схвалено 26 червня.
Прийняті зміни уточнюють та конкретизують вимоги щодо виробництва та використання закритих джерел іонізуючого випромінювання, правил маркування і введення в обіг, здійснення і оформлення процедур підтвердження та декларування відповідності.
Зміни були необхідні для приведення у відповідність Технічного регламенту закритих джерел іонізуючого випромінювання із законодавчими актами, прийнятими після 2007 року, а також для імплементації міжнародних вимог та директив ЄС. |
|
|