Нові стандарти ISO у сфері безпеки |
|
|
|
П'ятниця, 19 квітня 2013, 07:59 |
Існуючі проблеми з неякісними харчовими продуктами, ліками, іграшками та іншими товарами ясно дають зрозуміти, як багато ще не зроблено для захисту споживачів. Статистика травматизму у Європі, США, Азії та Австралії показує, що найчастіше травматизм обумовлений помилками проектування, дефектами і недостатнім інформуванням споживачів про безпеку споживчих товарів. Крім того, відсутність спеціальних позначень на продукції та неможливість простежуваності найчастіше обмежує ефективність коригувальних дій при виникненні нещасного випадку. Що ж необхідно зробити для того, щоб дитячі іграшки були безпечними, побутові прилади не перегрівалися і не спалахували, миючі засоби не виділяли токсичних випарів?
|
Детальніше...
|
|
Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов: "Мені близькі як Європейський союз, так і Митний союз, адже обидва мають багато переваг" |
|
|
|
Середа, 17 квітня 2013, 09:03 |
Газета «Урядовий кур`єр»
24 грудня 2012 р. Ігор Прасолов був призначений Президентом України Міністром економічного розвитку і торгівлі.
Ігор Прасолов був назначений на посаду Міністра економічного розвитку і торгівлі не так давно. А нова людина на такому важливому місці завжди має свої свіжі погляди та переконання.
Кореспондент «Урядового кур`єру» хотів дізнатися про ставлення Міністра до найважливіших економічних подій та очікувань 2013 року. І розмова виявилася доволі цікавою.
|
Детальніше...
|
Увага! Семінар «Метрологічне забезпечення роботи підприємств: практика, нововведення, економія витрат» |
|
|
|
Середа, 17 квітня 2013, 08:29 |
23 квітня 2013 року ДП «Укрметртестстандарт» проводить семінар на тему «Метрологічне забезпечення роботи підприємств: практика, нововведення, економія витрат».
У ході семінару будуть розглянуті питання:
1. Адаптація метрологічної діяльності в Україні до міжнародних норм
- Нова редакція Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».
- Калібрування ЗВТ – визначення, базові відмінності від повірки та основні вимоги.
- Порядок визнання вимірювальних можливостей країн.
- Простежуваність результатів вимірювань при калібруванні та випробуваннях.
|
Детальніше...
|
Інтеграція систем безпеки інформації у процеси управління послугами з новим міжнародним стандартом ISO/IEC |
|
|
|
Вівторок, 16 квітня 2013, 09:55 |
Безпека інформації та управління послугами тісно пов'язані між собою. Інтеграція аспектів безпеки інформації у процеси управління послугами допоможе з одного боку, знизити загальну вартість підтримки оптимального рівня безпеки, а з іншого - ефективно управляти ризиками.
Новий міжнародний стандарт ISO/IEC 27013 «Інформаційні технології. Методи забезпечення безпеки. Керівництво з комплексного впровадження стандартів ISO/IEC 27001 та ISO/IEC 20000-1», опублікований IEC та ISO пропонує організаціям настанови щодо спільного використання стандартів ISO/IEC 27001 з інформаційної безпеки та ISO/IEC 20000-1 з управління послугами.
|
Детальніше...
|
З 1 липня набувають чинності 7 технічних регламентів Митного союзу |
|
|
|
Вівторок, 16 квітня 2013, 09:00 |
З 1 липня в МС почнуть діяти наступны технічні регламенти, що регулюють діяльність у харчовій сфері:
"Про безпеку харчової продукції",
"Харчова продукція в частині її маркування",
"Технічний регламент на сокову продукцію з фруктів та овочів",
"Технічний регламент на олієжирову продукцію",
"Про безпеку окремих видів спеціалізованої харчової продукції, в тому числі дієтичного лікувального і дієтичного профілактичного харчування",
"Вимоги безпеки харчових добавок, ароматизаторів та технологічних допоміжних засобів",
"Про безпеку зерна".
|
Детальніше...
|
Ветеринарні сертифікати Митного союзу переводять на англійську мову |
|
|
|
Понеділок, 15 квітня 2013, 09:53 |
Євразійська економічна комісія спільно з Федеральною службою з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Російської Федерації проводить роботу щодо переведення форм Єдиних ветеринарних сертифікатів на ввезеня на митну територію Митного союзу підконтрольних товарів з третіх країн, розроблених на основі Єдиних ветеринарних (ветеринарно-санітарних) вимог, що висуваються до товарів, що підлягають ветеринарному контролю (нагляду).
|
Детальніше...
|
Триває робота з подолання бар'єрів у просуванні товарів українських виробників на ринки Митного союзу |
|
|
|
Понеділок, 15 квітня 2013, 09:43 |
12 квітня 2013 р. в Києві відбулося Спільне засідання Координаційної групи з питань технічного регулювання, яка є робочим органом Меморандуму про співпрацю з питань технічного регулювання між Кабінетом Міністрів України та Євразійської економічної комісією, укладеними між Україною та Митним союзом 10 вересня 2012 року.
На засіданні були визначені механізми співпраці, що сприяють усуненню технічних бар'єрів у взаємній торгівлі та проект плану реалізації Меморандуму на 2013-2014 роки.
|
Детальніше...
|
Аргентина прискорює процеси впровадження нових ГМ-культур |
|
|
|
П'ятниця, 12 квітня 2013, 09:40 |
Усвіті по різному ставляться до генної інженерії, вчені висловлюють багато «за» і «проти». В Аргентині 23 березня цього року була прийнята всеосяжна нормативно-правова база розгляду і схвалення нових технологій виробництва ГМ-насіння, яка дозволить багаторазово прискорити процес розгляду та затвердження нових розробок генної інженерії.
|
Детальніше...
|
Країни Митного союзу будуть виробляти ковбаси за старими ГОСТами |
|
|
|
П'ятниця, 12 квітня 2013, 09:20 |
У липні цього року буде прийнятий технічний регламент МС «Про безпеку м'яса і м'ясної продукції», згідно з яким основні види ковбас «Докторська», «Любительська», «Молочна» повинні проводитися за старими радянськими ГОСТами.
Смак цих ковбас споживачі пам'ятають дуже добре, але те, що пропонують виробники під цими марками їх не влаштовує. Фахівці стверджують, що вся справа в інгредієнтах. З 1930-х років, коли почали виробляти «Докторську» та «Молочну», стандарти мінялися, але склад продукту лишався незмінним. Сьогодні замість яловичини і свинини в ковбаси додають м'ясо птиці, сою і рослинні жири, адже національні ГОСТИ це не забороняють. Новий технічний регламент повинен змінити ситуацію, оскільки його вимоги спрямовані на те, щоб склад зазначених ковбас залишався таким, яким був споконвічно, тобто м'ясовмісний.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 285 з 401 |