Головна

Авторизація



Підготовлено проект Додатку 2 до Плану національної стандартизації на 2012 рік PDF Друк e-mail

Проект Додатка 2 до Плану національної стандартизації на 2012, затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 21.05.2012 № 593, розроблено за результатами  розгляду додаткових пропозицій з розроблення проектів національних нормативних документів, надісланих технічними комітетами стандартизації та іншими суб'єктами стандартизації до Плану-2012.

Додаток 2 до плану Плану національної стандартизації на 2012 рік

Докладну інформацію з цього питання Ви можете одержати на сайті ДП «УкрНДНЦ»

 
Центр Експертиз Тест: "Тест: молоко Львовского региона. В поисках хорошего молока едем во Львов" PDF Друк e-mail

322_12

Тест: молоко Львовского региона. В поисках хорошего молока едем во Львов>>>

Центр Экспертиз "Тест" - общественная организация по защите прав потребителей, которая вот уже 11 лет занимается сравнительными тестированиями. Так уж сложилось, что в последнее время все больше внимания организация уделяет проверкам качества и безопасности продуктов питания. Оно и не удивительно: все мы каждый день покупаем и употребляем продукты и потому этот вопрос волнует всех без исключения. Молоко – исключительно важный и полезный продукт питания, который употребляют и взрослые и дети. Не преувеличивая, его можно назвать продуктом первой необходимости. Поэтому "Тест" в 2012 году провел ряд тестирований молока и еще немало работы запланировано на конец года.

http://test.org.ua

 
В Україні планують ввести європейські фітосанітарні стандарти PDF Друк e-mail

321_12Україна  - держава з потужним агропромисловим потенціалом, сьогодні українська сільськогосподарська продукція користується попитом у 67 країнах світу і не має жодних карантинних претензій. Але карантинні заходи Євросоюзу потрібно впроваджувати в Україні для того, щоб і продавці, і покупці були спокійні за якість продукції.

З метою вільного продажу сільгосппродукції у Європі та виконання європейських фітосанітарних норм Україні потрібно впровадити фітосанітарні стандарти Євросоюзу. Цьому сприятиме проект ТВІНІНГ, який має наблизити українське законодавство до згаданих стандартів.

Детальніше...
 
Опубліковано Лист Міністерства юстиції України щодо деяких питань експорту продукції, яка містить ГМО PDF Друк e-mail

320_12Продукція, отримана з використанням ГМО, - це продукція, в тому числі харчові продукти та корми, технологія виробництва якої передбачає використання ГМО на будь-якому етапі. При цьому частиною першою ст. 15 Закону  України "Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів" забороняється промислове виробництво та введення в обіг ГМО, а також продукції, виробленої із застосуванням ГМО, до їх державної реєстрації.

Правові аспекти  експорту такої продукції викладені у Листі Міністерства юстиції України від 03.10.2012  № 10910-0-26-12/83 щодо деяких питань експорту продукції, яка містить генетично-модифіковані організми, опублікованому на сайті Верховної Ради України.

 
До уваги виробників (імпортерів) медичних виробів! (Інформація щодо контролю медичних виробів) PDF Друк e-mail

319_12Органом державного ринкового нагляду у сфері контролю за медичними виробами,  активними медичними виробами, які імплантують та медичними виробами для лабораторної діагностики in vitro згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 573 «Про затвердження переліку органів державного ринкового нагляду та сфер їх відповідальності» призначено Державну службу України з лікарських засобів.

Детальніше...
 
Новий стандарт ISO встановив графічні символи для наземного обладнання для обслуговування повітряних суден PDF Друк e-mail

318_12Новий міжнародний стандарт ISO 11532:2012 «Наземне обладнання для обслуговування повітряних суден. Графічні символи» встановлює загальні графічні символи для використання на всіх типах устаткування наземного забезпечення літальних апаратів. Він був розроблений з метою швидкого та точного виявлення елементів управління, засобів індикації і попереджувальних написів на устаткуванні з приводом і без нього.

Детальніше...
 
Сьогодні Всесвітній день якості! PDF Друк e-mail

317_12

Всесвітній день якості (World Quality Day) - щорічний захід, що проводиться в багатьох країнах світу у другий четвер листопада. Ініціатором його проведення стала Європейська організація якості за підтримки Організації Об'єднаних Націй.

Вперше Всесвітній день якості був відзначений в 1989 році, а з 1995 року весь тиждень, на який потрапляє це свято стали відзначати, як Європейський тиждень якості.

Всесвітній день якості проводиться з метою підвищення якості життя, яке включає, крім високої якості продукції та послуг, збереження навколишнього середовища, фізичне здоров'я і психологічний комфорт людини, а також активізації тієї діяльності, яка спрямована на привернення уваги до проблеми якості.

У сучасних умовах якість є ключем до успіху в діяльності будь-якого підприємства, будь-якої галузі і, звичайно ж, кожної країни.

 
У Європі введені нові правила маркування шин PDF Друк e-mail
316_12

У Європейському Союзі з 1 листопада 2012 р. введена в дію Регула ЄС NO. 1222/2009 щодо маркування шин.

Згідно з правилами, встановленими в документі, маркування шин буде наноситися за допомогою доступних піктограм і відображати інформацію щодо економії палива, зчеплення на мокрій поверхні і рівня зовнішнього шуму шин.

Параметри шин будуть класифіковані за буквеною шкалою - від А (найкраща), до G (найгірша).

Таким чином повинні маркуватися всі шини, які вироблені після 1 липня 2012 року і знаходяться у продажу на території ЄС після 1 листопада 2012 року.

Завдяки новому наочному маркуванню споживачі зможуть легко порівняти параметри ефективності різної продукції і зробити більш обгрунтований вибір.

 
Країнам Митного союзу пропонується нова класифікація м'ясних продуктів PDF Друк e-mail
Середа, 07 листопада 2012, 10:44

315_12Новий технічний регламент МС "Про безпеку м'яса і м'ясної продукції" схвалений і рекомендований до прийняття Консультативним комітетом з технічного регулювання ЄЕК.

Згідно з технічним регламентом всі м'ясні напівфабрикати діляться на дві групи:

м'ясні продукти - з вмістом м'яса не менше 60%,

м'ясовмісні продукти - з вмістом м'яса від 5 до 60%.

Для порівняння: діюча на сьогоднішній день класифікація м'ясних продуктів становить 8 категорій м'ясних продуктів, в залежності від вмісту м'яса в напівфабрикаті. Наприклад, категорія А включає м'ясні продукти, у складі яких міститься від 80 до 100% м'яса.

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня291292293294295296297298299300НаступнаКінець »

Сторінка 298 з 395
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua