|
Стандартизація у сфері інновацій |
|
|
|
У Росії планується створення Центру стандартизації в інноваційній сфері, основним завданням якого буде сприяння створенню такої нормативної бази, яка сприятиме виходу на ринок інноваційної продукції та інноваційних технологій.
У центрі будуть проходити обговорення питань і проблем забезпечення якості та безпеки нової продукції, а інноватори зможуть отримати консультації з питань розробки та актуалізації національних стандартів та їх гармонізації з міжнародними.
|
Детальніше...
|
Наказ Мінагрополітики Українивід 01.10.2012 р. №590 "Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)" |
|
|
|
Увага! Запрошуємо взяти участь у Конкурсі на здобуття премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг |
|
|
|
Понеділок, 05 листопада 2012, 10:42 |
ЗАПРОШУЄМО ПІДПРИЄМСТВА ТА ОРГАНІЗАЦІЇ ДО УЧАСТІ У ЧЕТВЕРТОМУ КОНКУРСІ НА ЗДОБУТТЯ ПРЕМІЇ СНД ЗА ДОСЯГНЕННЯ У СФЕРІ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ ТА ПОСЛУГ
ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ ВСІХ ФОРМ ВЛАСНОСТІ
На виконання Рішення Ради глав урядів держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав від 25 листопаду 2005 року, Рішення засідання Міждержавної ради зі стандартизації, метрології та сертифікації від 24 травня 2012 року №41 та згідно з протокольним рішенням національної конкурсної комісії (НКК) при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України від 17 жовтня 2012 року оголошується проведення національного етапу 4-го Конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг.
|
Детальніше...
|
У Росії відновили розробку стандартів в туристичній галузі |
|
|
|
Останнім часом викликає багато суперечок стандартизація туристської діяльності, зокрема закріплення термінології, класифікація засобів розміщення, створення відповідної якості туристичних послуг та продукції для споживачів.
У Росії відновив свою роботу Технічний комітет 199 «Туристські послуги і послуги засобів розміщення».
|
Детальніше...
|
Центр Експертиз Тест: "Тест: молоко Криворожского региона. Загадочное "домашнее" молоко" |
|
|
|
Центр Експертиз Тест: "Тест: молоко Криворожского региона. Загадочное "домашнее" молоко">>>
Центр Экспертиз "Тест" для проведения сравнительных тестирований чаще закупает образцы в Киеве, т.к. сама организация располагается в столице. Но, как говориться, Киев – это не вся Украина, и в столице представлены далеко не все марки. А качество товаров и особенно продуктов питания волнует потребителей повсеместно. Поэтому в последнее время "Тест" все чаще и чаще проводит региональные тесты, уделяя особое внимание молочной продукции как наиболее интересующей потребителя. Под пристальный взгляд попадает как магазинная, так и базарная (домашняя) продукция. К сожалению, в регионах дела обстоят не весело: если в Киеве фальсификация молока растительными жирами не встречается, то региональные производители хитрят регулярно. Проблемы же с микробиологией, увы, – общие для всех областей.
http://test.org.ua |
Постанова КМУ від 15 жовтня 2012 р. №992 Про затвердження вимог до світлодіодних світлотехнічних пристроїв та електричних ламп, що використовуються в мережах змінного струму з метою освітлення) |
|
|
|
Кабінетом міністрів України видано Постанову від 15 жовтня 2012 р. № 992 "Про затвердження вимог до світлодіодних світлотехнічних пристроїв та електричних ламп, що використовуються в мережах змінного струму з метою освітлення".
|
Постанова КМУ від 15.10.2012 р. №992 (текст)
|
У Великобританії введено маркування «світлофор» |
|
|
|
Сьогодні в багатьох країнах світу серйозно постала проблема ожиріння. Багато відомих американських компаній вирішили маркувати продукти «групи ризику» спеціальним маркуванням з попередженнями щодо вміст у них жирів, цукру та інших речовин, що викликають ожиріння. Але, на жаль, споживачі не розуміють рекомендацій виробників, і таким чином маркування продуктів харчування не приносило очікуваних результатів.
Альтернативну програму запропонували британські виробники. Програма GDA (Guideline daily amount - керівництво щоденного споживання) пропонує триколірне маркування «світлофор»: на ньому буде показано три рівні, позначених зеленим, жовтим та червоним кольорами із зазначенням кількості жирів, солі і цукру, допустимих для кожного з цих рівнів. Маркування буде містити інформацію про щоденний баланс основних груп продуктів, а також кількість калорій в кожному з них.
|
Детальніше...
|
Рекомендації щодо забезпечення доступності web-контенту для людей з обмеженими можливостями |
|
|
|
В даний час Інтернет проник у всі сторони нашого життя і стає важливим засобом для вирішення повсякденних завдань, тому дуже важливо, щоб він був однаково доступний всім людям і, тим більше, людям з обмеженими можливостями, наприклад, незрячим або зі зниженим зором, нечуючим або з втратою слуху, з обмеженими здібностями до навчання, інтелектуальними обмеженнями, обмеженнями здатності переміщення, з порушеннями мови і чутливістю до світла. Саме для цієї мети був розроблений стандарт ISO/IEC 40500:2012 «Інформаційні технології. Рекомендації щодо забезпечення доступності Веб-контенту (WCAG) 2.0».
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 299 з 395 |