"Аргументы и факты": Какова на вкус пища без современных ароматизаторов? |
|
|
|
Если задаться целью купить в магазине только продукты, не содержащие ароматизаторов, велика вероятность, что домой вы вернётесь с пустыми руками. "АиФ" решил разобраться, почему всё, что нас окружает, ароматизируют на производстве - от мыла и шампуня до детского питания и молочных продуктов.
Иллюзия курицы
Более 70% всех продуктовых товаров содержат ароматизаторы. "Дело в том, что сегодня при промышленном производстве исходное сырьё перерабатывается настолько сильно, что все вещества-"балласты", обеспечивающие запах, цвет и т. д., улетучиваются, - пояснил нам Юрий ТЫРСИН, заведующий кафедрой органической и пищевой химии МГУПП. - Без ароматизаторов человек получит продукт, лишённый привычного ему пищевого запаха".
|
Детальніше...
|
|
Петро Порошенко у Москві обговорить питання зняття обмежень доступу українських і російських товарів на взаємні ринки |
|
|
|
Міністр економічного розвитку та торгівлі України Петро Порошенко найближчими днями планує здійснити робочу поїздку до Москви з метою обговорення зі своїм російським колегою механізми, які б скоротили кількість перешкод для доступу українських і російських товарів на взаємні ринки. Про це Міністр повідомив сьогодні під час брифінгу в Будинку Уряду.
|
Детальніше...
|
"Комсомольская правда в Украине": Время пить квас |
|
|
|
"Комсомолка" решила разобраться, чем мы утоляем жажду в летнюю жару. В прошлом выпуске нашего проекта мы поговорили о соках и нектарах, а сегодня настала очередь кваса
Проверка на спирт
Скажем сразу: ситуация на квасном рынке значительно улучшилась! Не сравнить с положением дел трехлетней давности, когда проверки показали: из десяти образцов четыре не имели в своем составе ни молочнокислых бактерий, ни дрожжей, а значит, являлись всего лишь квасными напитками.
|
Детальніше...
|
Прийнятий технічний регламент Митного союзу на спеціалізовану харчову продукцію |
|
|
|
Рішенням Ради ЄЕК від 15 червня 2012 р. N 34 прийнятий технічний регламент Митного союзу "Про безпеку окремих видів спеціалізованої харчової продукції, в тому числі дієтичного лікувального і дієтичного профілактичного харчування" (ТР ТЗ 027/2012).
|
Детальніше...
|
Новий стандарт ISO 20121 на екологічно збалансоване управління заходами |
|
|
|
Днями ISO опублікувала новий стандарт, призначений допомогти організаторам заходів будь-якого типу: спортивних, ділових, культурних і політичних - враховувати аспекти екологічної стабільності.
Стандарт ISO 20121:2012 «Системи менеджменту екологічної стійкості заходів. Вимоги з керівництвом користувача» призначений для забезпечення позитивного впливу на екологію заходів, починаючи від локальних і закінчуючи мега-заходами, такими як Олімпійські та Паралімпійські ігри.Стандарт призначений для всіх учасників ланцюга постачань цього сектора, в тому числі організаторів, менеджерів, монтажників стендів, організаторів харчування та логістиків.
|
Детальніше...
|
Україна та Росія співпрацюватимуть у сфері захисту прав споживачів |
|
|
|
27 червня 2012 року в м. Києві у рамках участі в дев'ятому засіданні Комітету з питань економічного співробітництва Російсько-Української міждержавної комісії керівник Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко провів переговори з Головою Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергієм Орєховим.
У ході переговорів сторони обговорили перспективи співпраці Росії та України в сфері захисту прав споживачів і досягли домовленості про розробку та підписання найближчим часом Меморандуму про співпрацю, який визначить пріоритетні напрями та механізми взаємодії Росспоживнагляду і Держспоживінспекції Україні.
Прес-служба Державної інспекції з питань захисту прав споживачів |
Рішення ISO щодо зниження негативного екологічного впливу бетону |
|
|
|
Новий стандарт ISO допоможе представникам будівельної індустрії краще управляти негативним впливом бетону на екологію. Бетон широко застосовують для інфраструктури: в будівлях, мостах, дамбах і тунелях. Він є другим за значенням ресурсом на планеті після води, проте володіє значним потенційним негативним впливом на навколишнє середовище.
Стандарт ISO 13315-1:2012 «Екологічний менеджмент для бетону та бетонних конструкцій. Частина 1. Загальні принципи» встановлює основні правила з управління впливом бетону та бетонних конструкцій на навколишнє середовище. Він призначений для власників компаній, проектувальників, виробників, конструкторів, користувачів, органів із сертифікації та розробників екологічних стандартів.
|
Детальніше...
|
В Турции недобросовестных производителей будут сажать в тюрьму (моніторинг ЗМІ) |
|
|
|
Турецкое правительство собирается вынести на рассмотрение новый законопроект, который предусматривает тюремное заключение для производителей, которые занимаются махинациями и фальсификациями в сфере пищевой промышленности.
За прошлые месяцы Министерство продовольствия, сельского хозяйства и животноводства Турции оштрафовало несколько фирм, уличенных в производстве некачественных продуктов питания.
|
Детальніше...
|
Новий стандарт ISO допоможе оцінити ризики пожежної небезпеки |
|
|
|
Причини та збитки від пожеж різноманітні. Існує ряд технологій і стратегій попередження або зниження шкоди від пожеж. Новий стандарт ISO призначений для фахівців у галузі пожежної безпеки для кращої оцінки ними пожежної небезпеки за будь-яких сценаріїв з тим, щоб вибрати ефективні та рентабельні технології та стратегії, а також порівняти альтернативні шляхи рішення.
Стандарт ISO 16732-1 «Техніка пожежної безпеки. Оцінка пожежної небезпеки. Частина 1. Загальні положення» призначений для фахівців у галузі пожежної безпеки: інженерів з техніки пожежної безпеки, органів державної влади, фахівців пожежний служб, розробників норма і правил, співробітників правоохоронних органів, страхових агентів, менеджерів з пожежної безпеки і менеджерів з управління ризиками.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 313 з 395 |