Головна

Авторизація



Центр Експертиз "Тест: Творог. Творог настоящий, но плохой" PDF Друк e-mail

201196"Тест: творог. Творог настоящий, но плохой" (Завантажити)

Творог ценен многими своими составляющими: белком, жиром, минеральными веществами, особенно кальцием и фосфором. Все эти "полезности" переходят в творог из молока и легко усваиваются организмом. Творог ценен и вкусен сам по себе как продукт питания, и как сырье для производства сладких творожных масс, сырков в глазури, десертов. А сколько блюд из творога можно приготовить дома: налистники и блинчики, вареники и пирожки, запеканки, сырники, творожные торты, немало рецептов соленых блюд с творогом. Всего не перечесть.

Джерело: http://test.org.ua

 
6 вересня 2011 року відбулась зустріч керівництва Держспоживінспекції України з представниками компаній-членів Американської торгівельної палати в Україні PDF Друк e-mail

2011956 вересня 2011 року в приміщенні Американської Торгівельної Палати в Україні відбулась зустріч керівництва Держспоживінспекції України та керівників структурних підрозділів Держспоживстандарту з представниками компаній-членів Палати.

Пшеничка О.В. виступив з доповіддю з питань, що цікавили організаторів зустрічі, а саме щодо:

переходу/заміни повноважень Держспоживстандарту в світлі впровадження адміністративної реформи,

основних напрямів діяльності Держспоживінспекції та налагодження комунікації та співпраці з бізнесом,

контролю за харчовими продуктами, що належить до компетенції Держспоживінспекції та перспектив прийняття змін до Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів.

Детальніше...
 
Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів" PDF Друк e-mail

vrЗаконопроектом (реєстр. №8494) пропонується внести зміни до Закону "Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів", якими запроваджується процедура відстеження у відкритій системі обігу продукції, яка містить ГМО, або отримана з їх використанням. Згідно із проектом, відстеження має здійснюватись шляхом декларування такої продукції суб´єктами господарювання, які вперше вводять її в обіг, а також передачі копії відповідної декларації при кожній операції з передачі відповідної продукції. Зазначені документи (декларація, її копія), а також іншу відповідну документацію суб´єкти господарювання зобов´язані зберігати протягом п´яти років.

Крім того, передбачається, що Кабінет Міністрів визначає наукову установу, уповноважену на виконання функцій Науково-методологічного центру з питань випробувань ГМО та її функції. Окремо встановлюються повноваження Науково-методологічного центру з питань випробувань ГМО (стаття 11², якою доповнюється згаданий закон).

Джерело: http://portal.rada.gov.ua

 
Підписано Угоду про взаємодію між Держспоживінспекцією України та НААУ PDF Друк e-mail

2011935 вересня 2011 року очільниками Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Орєховим Сергієм Миколайовичем та Національного агентства акредитації України Чекаліним Володимиром Миколайовичем підписано Угоду про взаємодію, яка дозволить ефективно реалізовувати державну політику у сфері захисту прав споживачів та забезпечити здійснення контролю споживчого ринку України, основаного на європейських принципах.

Детальніше...
 
Громадська організація «Експерт»: Тест «Оливки» PDF Друк e-mail

201192

"Тест "Оливки" (Завантажити)

В праздничной сервировке без оливок просто не обойтись. Поэтому общественная организация «ЭКСПЕРТ» проверила оливки на соответствие калибра, веса и многих других параметров вплоть до безопасности.

В народе существует несколько мифов об оливках и маслинах.

МИФ 1-й. Оливки и маслины - это плоды родственных, но разных масличных деревьев. и разной степени зрелости. Оливки - недозрелые зеленые, маслины - зрелые черные. Об этом вначале.

МИФ 2-й. Химическая обработка зеленых оливок до состояния черных влияет на оливки, причем не в лучшую сторону. Об этом в лабораторной части нашего исследования. Мы проверили."

Джерело: http://www.ukrexpertiza.org

 

 
Уряд затвердив нову редакцію Технічного регламенту модулів оцінки відповідності та вимог щодо маркування національним знаком відповідності PDF Друк e-mail

presУряд затвердив у новій редакції Технічний регламент модулів оцінки відповідності та вимог щодо маркування національним знаком відповідності. Відповідна постанова, розроблена Держспоживстандартом, схвалена на засіданні Уряду 31 серпня.

Метою прийняття цієї постанови є адаптація нормативно-правових актів України до вимог законодавства Європейського Союзу та запровадження у сфері технічного регулювання Технічного  регламенту, який забезпечить формування внутрішнього ринку України відповідно до Угоди про партнерство і співробітництво між Україною та ЄС.

Впровадження цього акта забезпечить гармонізацію національної сфери технічного регулювання з вимогами  міжнародних та європейських норм і правил, що сприятиме створенню умов для виготовлення національними виробниками конкурентоспроможної продукції шляхом ідентичності процедур оцінки відповідності.

Джерело: http://www.kmu.gov.ua/

 
Стандарт ISO розкриває секрети проектування упаковки з урахуванням спеціальних потреб PDF Друк e-mail

201191У кожного з нас хоч раз виникали складності при відкриванні упаковки. Такі складнощі можуть бути ще більш значними для літніх людей або осіб з обмеженими можливостями. ISO вносить свій внесок у розв'язання цієї проблеми за допомогою стандарту на проектування упаковки, яка буде простою під час використання людьми похилого віку, особами з обмеженими можливостями та всіма інших.

Стандарт ISO 11156:2011 «Упаковка. Проектування з урахуванням спеціальних потреб. Загальні вимоги» встановлює принципи проектування упаковки, що враховують різні фізичні можливості користувачів і гарантують, що її зможуть використовувати не тільки люди з обмеженими візуальними, слуховими, моторними або когнітивними можливостями, а й люди старшого віку, тимчасово непрацездатні, а також люди без інвалідності.

Детальніше...
 
Моніторинг ЗМІ "Как разминировать школьный буфет" PDF Друк e-mail

201190"В этом году Минздрав впервые составил список рекомендуемой пищевой продукции для школьных буфетов и столовых. И одновременно запретил продавать в них продукты, содержащие консерванты, красители, загустители и ароматизаторы.

Теперь наши дети должны быть ограждены в стенах школы от чипсов, соленых орешков, сомнительных сухариков, кока-колы и тому подобных лакомств. Впрочем, в нашей стране с ее уровнем правового сознания «должны» — не значит «будут». Следовательно, родительские комитеты обязаны взять на себя роль общественных инспекторов школьных буфетов. О том, с чем им в первую очередь следует бороться, рассказывает замначальника научно-технического центра исследований пищевой продукции ДП "Укрметртестстандарт"  Виктор ВОЛОШИНЕЦ

Детальніше...
 
Доопрацьовано проект Додатка 1 до Плану національної стандартизації на 2011р PDF Друк e-mail

За зауваженнями суб'єктів стандартизації доопрацьовано проект Додатка 1 до Плану національної стандартизації на 2011 р

Завантажити

 
« ПочатокПопередня341342343344345346347348349350НаступнаКінець »

Сторінка 343 з 395
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua